Obavijesti

News

Komentari 3

'Bio bi red da kolega Cerar dođe u Zagreb, to je dogovor'

'Bio bi red da kolega Cerar dođe u Zagreb, to je dogovor'
1

Ja sam odmah početkom ljeta otišao u Ljubljanu i naš je dogovor da dođe, a to je bila i svrha pisma koje sam mu uputio, rekao je premijer Plenković...

VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da bi "bio red" da se slovenski premijer Miro Cerar drži dogovora i dođe u Zagreb na razgovore o spornoj graničnoj arbitraži, prekinute krajem rujna nakon Plenkovićeva govora u UN-u u kojem je Sloveniju prozvao za nepoštivanje međunarodnog prava.

"Mislim da bi bio red da kolega Cerar dođe u Zagreb jer smo se tako i dogovorili. Ja sam odmah početkom ljeta otišao u Ljubljanu i naš je dogovor da dođe, a to je bila i svrha pisma koje sam mu uputio", rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu.

"Dakle, onaj tko stalno poziva na dijalog cijelo vrijeme je Hrvatska", dodao je hrvatski premijer koji sudjeluje na na dvodnevnom sastanku čelnika EU-a.

Cerar je u rujnu otkazao dogovoreni zagrebački susret s Plenkovićem nakon govora hrvatskog premijera na zasjedanju Opće skupštine UN-a u kojem je još jednom odbacio arbitražnu odluku i pred međunarodnim auditorijem prozvao Ljubljanu za kršenje međunarodnog prava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska ne prihvaća presudu ad hoc arbitraže o granici jer su slovenski dužnosnici nezakonito komunicirali sa sucima i umetali dokumente na temelju kojih je sud u Den Haagu donio presudu prije dva mjeseca. Slovenija, pak, ustraje na primjeni arbitražne presude i odbija ponudu Zagreba da spor iznova riješe bilateralnim pregovorima

Plenković se uoči summita sastao s predsjednikom EPP-a Josephom Daulom, a u 13 sati razgovarat će s predsjednikom Europske komisije Jeanom-Claudeom Junckerom.

"Razgovarat ću i o ključnim pitanjima za Hrvatsku. Za nas je posebno pitanje nastavak izgradnje Pelješkog mosta te odnosi sa Slovenijom u kontekstu dijaloga koji imamo s kolegom Mirom Cerarom, da pojasnimo pozicije Hrvatske i da vidimo kakav je stav Europske komisije", rekao je Plenković.

 Na summitu koji počinje u četvrtak popodne, čelnici EU-a razgovarat će o migracijama, digitalnoj agendi, vanjskopolitičkim pitanjima i liderskoj agendi koju je pripremio predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk koji sadrži hodogram rada Europskog vijeća do polovice 2019.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.