Obavijesti

News

Komentari 165

Tepeš je majstor taekwondoa: 'Nisam uhljeb, pišem doktorat'

Tepeš je majstor taekwondoa: 'Nisam uhljeb, pišem doktorat'
1

Političar Ivan Tepeš ima crni pojas u taekwondou, ali se sportom više ne bavi profesionalno. Doma pere suđe i usisava te je zaokupljen poslovima u vrtu

VIDEO

Nedostaje li vam politika?


Moram priznati, trenutno ne. U politici sam odradio 18 godina. 


Kojih je vaših pet političkih uspjeha?


Kratko sam bio u ulozi potpredsjednika Sabora i dionik Vlade koja je kratko trajala zbog velikih problema i poteškoća. U tom periodu, nažalost, nisam uspio realizirati ciljeve koje sam predstavio pred sebe i bivšu stranku. U uspjeh mogu ubrojiti vraćanje pokroviteljstva Sabora za komemoraciju na Bleiburgu.


tepes tepes tepes
8
| Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Čime ste se bavili proteklih godinu dana?


Pisao sam doktorsku disertaciju na temu: “Političko djelovanje HSS-a u iseljeništvu 1945. - 1990.”, koja je sada kod mentora na iščitavanju i čeka me još obrana. Tako da sam vrijeme osim s obitelji provodio u Državnom arhivu i Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici. 


Jeste li požalili zbog neodlaska u Europski parlament?


Nisam. Razlozi neodlaska u EU parlament su bili obiteljske, ali i političke naravi. Nisam želio biti daleko od svoje obitelji, u to vrijeme najmlađi sin Rafael imao je samo šest mjeseci, a i trebao sam završiti doktorsku disertaciju, koja je zbog mog ulaska u visoku politiku u tom periodu bila na čekanju.Politički korektno je bilo da zastupnike iz HDZ-a zamjene njihovi stranački kolege. Na toj listi bio sam kao zamjena za Ružu Tomašić. 


Proziva vas se da ste uhljeb i da ste na novu dužnost imenovani bez natječaja. 


Na to mjesto zamjenika ravnatelja Matice iseljenika imenovan sam na mandat sukladno zakonu i statutu te institucije. Niti sam uhljeb niti sam napravio išta protuzakonito. 


Kolika vam je plaća na novom radnom mjestu? Je li veća nego u Saboru?


Još nisam dobio prvi obračun plaće jer sam na dužnost stupio 16. listopada. Ne znam točan iznos, ali nije kao plaća u Saboru. Manja je od plaće saborskog zastupnika. 


Planirate li povratak u politiku?


Za sada mi je u fokusu odraditi mandat u Matici iseljenika i završiti priču oko doktorske disertacije. Nakon toga razmislit ću i vidjeti hoću li nastaviti političko djelovanje ili ne. Tri godine su još do izbora, ako ne bude prijevremenih, tako da ima vremena za razmisliti.


Živite izvan grada kako provodite dane?


Radim dio kućanskih poslova. Kosim travu, pred zimu me čeka cijepanje drva, vozim djecu na sportove i ostale aktivnosti, a najmlađeg sina kod bake, jer još ne ide u vrtić. Puno mi je mirniji život nego kad sam bio u “žiži” političkih zbivanja. S obzirom na to da imam crni pojas u taekwondou, sada imam vremena za treninge kojima održavam formu, jer se spotom više ne bavim profesionalno. 


Kojim poslovima se bavite po kući, mijenjate li pelene, peglate?


Pelene mijenjam dosta često. Odrađujem poslove od usisavanja do pranja suđa. Supruga i ja se nadopunjujemo i nema klasične podjele na muško ženske poslove.


Da morate, koga bi izabrali za šefa Davora Bernardića ili Ivana Pernara?


Hahahaha Vrlo teško pitanje. Ne bih ni jednog ni drugog. Tada bih bio nezaposlen. Korektni su kao ljudi jedan i drugi, ali ne vidim opciju da mi oni budu šefovi. Pernar mi je malo neozbiljan, a Bernardić neka prvo sredi stanje u SDP-u i pokaže da može biti šef.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...