Obavijesti

News

Komentari 6

'Bio je miran, nikad nije povisio glas. A sin mu je policajac...'

'Bio je miran, nikad nije povisio glas. A sin mu je policajac...'
1

Sin Alija K., koji je osumnjičen da je 2006. oteo i ubio Georginu Krüger, je policajac. Skrivali su da mu istražuju oca. Dok ne nađu tijelo neće znati je li Ali silovao djevojčicu

VIDEO

Osumnjičeni za ubojstvo Georgine Krüger imao je nisko samopouzdanje. Uvreda je mogla biti okidač za neki unutarnji poremećaj te ju je zato ubio, pretpostavlja njemački sudski vještak i psihijatar Werner Platz.

Pokretanje videa...

01:05

Kako je objavila njemačka policija, u srijedu su uhitili Alija K., muškarca turskih korijena kojeg sumnjiče da je prije više od 12 godina oteo i ubio Hrvaticu Georginu Krüger (14). Susjedi su ga opisivali kao mirnog i povučenog. S obzirom na to da nije mogao dobiti posao, vrijeme je provodio po kafićima. Policajci pretpostavljaju da je 14-godišnjakinju namamio da pođe s njim do podruma gdje ju je ubio.

Podrum užasa krije tajnu: Ubio je kćer (14) Hrvatice u njemu?
Podrum užasa krije tajnu: Ubio je kćer (14) Hrvatice u njemu?

- Mogućnost da takav čovjek ponovno napadne je velika - rekao je psihijatar Platz za njemački Berliner Zeitung.

- Bio je miran. Nikad ne bi povisio glas - rekli su ljudi s kojima je Ali znao kartati. Takvo ponašanje, kažu psihijatri, moglo je značiti da je reagirao impulzivno. On se zasad brani šutnjom. Zadržali su ga u pritvoru gdje će ostati do kraja istrage.

Istražitelji još ne mogu potvrditi je li Ali uopće silovao Georginu. Tu mogućnost ne mogu ni potvrditi niti opovrgnuti jer nisu pronašli njezino tijelo. Ako ga i pronađu, ne znaju kakve će sve dokaze naći.

Hrvatica godinama traži kćer: Policija je sad privela ubojicu?
Hrvatica godinama traži kćer: Policija je sad privela ubojicu?

Sam Ali K. ima troje djece od kojih je očito dobro skrivao svoju pravu osobnost. Njegov sin (20) je policajac, a osim njega ima i 18-godišnju i 2-godišnju kćer.

Ubojicu je razotkrio tajni detektiv koji se šest mjeseci trudio postati njegov najbolji prijatelj. Početkom tjedna priznao mu je kako je ubio Georginu u podrumu, a policajac je to uspio snimiti.

Georginin nestanak njemačka policija raspetljavala je 12 godina. Ona se 25. rujna 2006. vraćala iz škole. Izašla je iz autobusa i nestala 200 metara od svoje kuće u ulici Perleberger. Imala je mobitel koji je izgubio signal 15 minuta od trenutka kad su je posljednji put vidjeli svjedoci. Georginin nestanak bio je čudan jer djevojčica nikad nije bježala.

- Toga dana trebala je ići na probu za seriju jer je željela karijeru glumice ili plesačice kad odraste - rekao je tad njemačkim medijima Georginin polubrat Tomislav.

Policajci su pretresli cijelu četvrt te pregledali više od 300 podruma, tavana i kuća. Pregledali su tad i Alijev podrum koji je udaljen 89 metara od mjesta gdje je djevojka živjela. U njemu nije bilo ništa sumnjivo. Obitelj je po Berlinu i okolici zalijepila više od 500 plakata s Georgininim fotografijama. Na telefon za dojave stiglo je 150 poziva, no nijedan trag nije pomogao. Ispitali su kasnije i rodbinu u Hrvatskoj, no bez uspjeha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1