Obavijesti

News

Komentari 101

Bio mi je profesor i koristio je svaku priliku da bi me pipkao...

Još osjeća posljedice: Htjela bih da svi ti, gadovi, kad moram tako reći, dobiju što su zaslužili, a ne da šeću slobodno kao da nisu ništa krivi, rekla je žrtva pedofila

VIDEO

Primio me za dojke i ja sam počela cviliti, a on me pitao zašto cvilim, zar me netko kolje?, ispričala je djevojka (18), koju je s 13 godina seksualno zlostavljao profesor tjelesnog osnovne škole u Hrvatskoj.

Danas, gotovo pet i pol godina nakon zlostavljanja, i dalje osjeća posljedice i strah, a nepravomoćna presuda na koju je zlostavljač osuđen ne pruža joj nikakvu zadovoljštinu. Kako doznajemo, zlostavljač je nepravomoćno proglašen krivim zbog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, koja je preinačena u djelomičnu uvjetnu osudu.

To znači da će zlostavljač, ako viši sud potvrdi presudu, u zatvoru morati provesti sedam mjeseci, dok se ostatak kazne u trajanju od sedam mjeseci neće izvršiti ako on u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Osim toga, četiri godine ne smije raditi kao nastavnik.

Njegova žrtva hrabro je odlučila javno progovoriti o svemu kako bi javnosti ukazala na neprimjeren tretman žrtava nakon što prijave seksualno nasilje te opasnu sudsku praksu koja seksualne zlostavljače djece često, umjesto u zatvor, šalje na rad za opće dobro ili ostavlja na uvjetnoj slobodi.

Djevojka, koja i danas počne snažno drhtati čim ugleda bivšeg nastavnika ili njegovu fotografiju, kaže da je zlostavljanje počelo u šestom razredu te da se profesor nije libio dirati je posvuda i pred ostalim učenicima.

- Najčešće me dodirivao dok sam pokazivala vježbe, stalno je mene birao, a onda bi na meni pokazivao koji se sve mišić isteže. Recimo dok smo vježbali košarku, primio me za grudi s leđa, sve pod krinkom sporta - objasnila je. To je trajalo nekoliko mjeseci sve dok nije smogla snage i povjerila se razrednici, a potom i majci.

- Umjesto da ga udalje s nastave, on je nastavio predavati, a škola je s njegovog sata udaljila mene! Osjećala sam se kao da sam ja nešto skrivila, a ne on - ogorčena je naša sugovornica. Kaže da je voljela sport i pohađala razne izvannastavne sportske aktivnosti, no zbog zlostavljača morala je sve ostaviti.

Kako bi dokazala da govori istinu, prošla je dugotrajan sudski postupak i čak tri vještačenja. Otkrila nam je kako ju je najviše pogodio upravo odnos i ponašanje dijela vještaka prema njoj.

- Prvi put mi je bilo užasno jer su mi postavljali svakakva pitanja. Ja sam tad još bila mala curica, a njih je zanimalo, recimo, da li se diram dok se tuširam, da li sam vidjela muško spolovilo, da li sam ga ikad dirala i slično. Osjećala sam se čudno, preplašeno, nije mi bilo jasno zbog čega me to pitaju i kakve to ima veze s bilo čime - objasnila je. Drugi put vještačio ju je tim Poliklinike za djecu Grada Zagreba, koji su joj vratili vjeru u stručnjake i pomogli da se nosi sa svime. Najtraumatičnije je doživjela treće nadvještačenje u kojemu su, tvrdi, bili bezobrazni ne samo prema njoj, nego i prema njezinoj mami, koja joj je cijelo vrijeme bila najveća podrška.

Svog zlostavljača znala je i nakon prijave sretati po školi. Svaki put osjetila bi strah i snažnu fizičku reakciju, a prije mjesec dana potražio ju je i na poslu i pokušao joj prići.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa