News

Komentari 91

'Bio sam u autu pet minuta prije nego ga je pokosio. Sretan sam što mi je glava na mjestu'

'Bio sam u autu pet minuta prije nego ga je pokosio. Sretan sam što mi je glava na mjestu'

Na Aveniji Dubrava vozač Audija pri velikoj brzini "pokosio" je i oštetio barem šest vozila, a prvi u redu bio je Nedjeljkov auto. Vlasnik je začuo strašan udarac...

Ja sam se maknuo svega četiri-pet minuta prije nesreće, ključ mi je još uvijek bio u autu. Sva sreća da sam izišao iz auta van iako mislim da mi ne bi ništa bilo jer su sa vozačeve strane samo udubljena vrata. Lijeva strana je koma.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Čuo se tresak, guma je razbila staklo"

Rekao nam je to Nedjeljko Klasić koji se, igrom slučaja, u ponedjeljak oko 14.30 zatekao na mjestu stravične nesreće u Zagrebu. Vozač Audija "pokupio" je barem šest automobila, a Nedjeljkov je bio prvi u redu.

- U trenutku nesreće bio sam u lokalu kojem je razbijen izlog. Kad sam čuo udarac doletjela je guma i razbila staklo na izlogu. Prvo staklo je puklo, a drugo nije, inače bi bilo još povrijeđenih. Došao sam do vlastitog vozila koje je bilo skroz razbijeno - priča nam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodaje kako je odmah potom došao vozač Mini Coopera koji je rekao kako je netom prije nesreće imao susret s podivljalim vozačem kod okretišta u Dubravi.

- Dotični Audi ga je lupio u stražnji dio vozila pa je vozač htio izaći da se dogovore, ali vozač Audija je prebacio u rikverc i pobjegao. Vozač Coopera je krenuo za njim, ali ga nije mogao pratiti, a u međuvremenu se dogodila nesreća - priča nam.

Policija još uvijek nije utvrdila sve okolnosti događaja, policijski očevid je u tijeku nakon čega će se znati više informacija.

Nedjeljko pretpostavlja da je vozač vozio brzinom od 150 km/h ili više. Kaže i kako je njegov auto nešto stariji pa procjenjuje totalnu štetu. Sretan je što mu je “glava na mjestu”, a štetu će, nada se, naplatiti od osiguranja.

Vozač Audija je, nakon što je izazvao opću pomutnju, neko vrijeme ostao u autu, koji se nakon klizanja zaustavio na krovu. Kako pričaju svjedoci, pomogli su mu izaći te su ga posjeli pred zgradu. Imao je razderane hlače, no nije imao vidljivih ozljeda. Preuzela ga je Hitna pomoć, a poslije i policija, koja do kraja ovog izdanja nije još bila utvrdila sve detalje nesreće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema nekim informacijama, vozač se nakon sudara požalio na zdravstvene tegobe.

Snimku nesreće pregledao je sudski vještak za promet Goran Husinec, koji je rekao kako je riječ o obijesnoj vožnji.

- Auto je vozio po traku za javni gradski prijevoz. Išao je tri puta većom brzinom od dopuštene, što se vidi po letu automobila. To su elementi izuzetno obijesne vožnje kroz gusto naseljeno gradsko područje - rekao je Husinec.

'Da se zabio u stup, poginuo bi'

Podsjeća kako se ljudi ne bi trebali zavaravati da skup i čvrst auto štiti od povreda, a dobri odvjetnici od zakona. Već od ranije pamti sličnu nesreću na istoj Aveniji. 

- Tračnice nisu takve hvatljivosti kao lijeva obična traka - rekao je. To što je vozač preživio pojašnjava time što je bio u čvrstom autu te što je imao dug put usporavanja.

- Da se zabio u stup javne rasvjete, vozač bi poginuo - kaže Husinec.

Najčitaniji članci