Obavijesti

News

Komentari 747

HDZ 62, Restart 43, Škoro 14

HDZ 62, Restart 43, Škoro 14
1

Nove izlazne ankete RTL/Ipsosa daju HDZ-u 19 mandata više od Restart koalicije. Domovinski pokret sada je na 14 mandata, a Most na 9. Možemo ima 8 mandata, Dalija Orešković 3. I HNS osvaja mandat

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.55

Zlatko Komadina razgovarao je s Davorom Bernardićem, potvrdio je za Dnevnik Nove TV.

- Pošteno rečeno, išao sam ga malo ohrabriti. Neka bitna greška u kampanji nije se napravila. Za sve nas je ovo iznenađenje, naši birači su u većoj mjeri ostali doma - rekao je Komadina za Novu TV.

Potvrdio je da Bernardić razmišlja o ostavci, no dodao je i da se ona ne daje u noći izbora. Zbog toga će već sutra u 10 sati imati sastanak predsjedništva stranke.

- Ne bih zazivao noćas kao što rade neki kolege. Bolje da su pomogli u kampanji nego što traže glave -  rekao je Komadina i dodao da su svi u vodstvu stranke odgovorni za izborni rezultat. 

20.45

- Ne bih rekao da je potop, ali nismo zadovoljni. Već smo na prošlim izborima zaključili da ovu stranku građani ne doživljavaju kao nacionalnu - rekao je za HTV Ljubo Jurčić, nositelj liste za 1. izbornu jedinicu. Dodao je kako su očekivali bolji rezultat jer su izašli samo u zagrebačkim jedinicama.

20.32

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković upravo je stigao u stožer HDZ-a i zaradio ovacije. Pljeskali su mu punu minutu! Imaju i razloga jer je njihova stranka uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora ne dođe li do zaokreta nakon potpunih rezultata.

Više čitajte OVDJE

 

20.32

Hrvoje Zekanović naglasio je za Dnevnik.hr kako za sada znaju samo rezultate izlaznih anketa.

- Nismo ni pali ni narasli jer nemamo rezultate izbora, ali Domovinski pokret je u kratko vrijeme stvorio nešto nevjerojatno - kaže Zekanović.

O mogućim koalicijama kaže da se Domovinski pokret svojih načela neće odreći.

- Zna se koji su nam prihvatljivi, koji nisu. Plenković jednostavno mora shvatiti da sam sastaviti vladu ne može. Pretrčavanja neće biti. Osobno jamčim za sve ljude koje sam delegirao na zajedničku listu s Domovinskim pokretom, što se tiče nas u ovoj koaliciji to se sigurno dogoditi neće - rekao je. 

20.11

Gong je tijekom izbornog dana, koji je protekao uglavnom mirno, primio više od 130 neanonimnih dojava o izbornim nepravilnostima i odgovorio na upite više od 200 građanki i građana.

Najveći broj nepravilnosti odnosio se na kršenje izborne šutnje slanjem SMS poruka građanima za koga da glasaju, a koje su slale stranke HDZ, SDP i BM 365. Gong je istaknuo da posebno zabrinjavaju poteškoće u ostvarivanju biračkog prava.

'- Građanke i građani koji su se prijavili za glasanje van mjesta prebivališta žalili su se na tešku dostupnost posebnih biračkih mjesta te nedovoljno prethodno informiranje o tome gdje se nalaze ta, često udaljena i teško dostupna biračka mjesta - priopćio je Gong u nedjelju.

Komentari 747