Obavijesti

News

Komentari 66

"Jakov dobro kuha, ali mi kažu da ni moja kuhinja nije loša..."

"Jakov dobro kuha, ali mi kažu da ni moja kuhinja nije loša..."
9

Izmjenjivat ćemo se, ali i moj 14-godišnji sin počinje kuhati, uglavnom ono što njega zanima. To vam je ona generacija koja nađe recept na YouTubeu pa temeljem toga skuha, kazala je predsjednica

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović provela je drugi danu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje je privremeno izmjestila svoj ured. U utorak je cijeli dan bila na terenu. Najprije se ujutro sastala s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a zatim otvorila pilot projekt „e-komunikacija“ na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.

Poslijepodne se susrela s građanima u Grubišnom Polju te obišla Daruvarske toplice. I u Garešnici se susrela s građanima, a posjet Županiji završila je obilaskom "Božićne priče Salajevih" u mjestu Grabovnica.

U razgovoru za RTL Danas otkrila je kako će provesti nadolazeće božićne blagdane.

- Ove se godine planiram malo povući od javnosti, od Božića pa do koji dan iza Nove godine. Blagdane ću provesti u Zagrebu, u Rijeci i planinama oko Rijeke - otkrila je predsjednica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje tko će u kuhinji Kitarovićevih kuhati za blagdane, jer je Jakov Kitarović na glasu kao dobar kuhar, predsjednica je rekla da njihovi prijatelji kažu da i ona dobro kuha. 

- Izmjenjivat ćemo se, ali i moj 14-godišnji sin počinje kuhati, uglavnom ono što njega zanima. To vam je ona generacija koja nađe recept na YouTubeu pa temeljem toga skuha. Najćešće kuha piletinu - kazala je predsjednica. 

Otkrila je kako ona i suprug zajedno zamataju darove, a njezina djeca još uvijek pišu svetom Nikoli i dobivaju odgovore. 

- Meni osobno ništa ne treba osim malo zajedništva, topline i malo odmora - rekla je predsjednica. 

predsjednica

Što se ozbiljnijih tema tiče, dotakla se građana koji će blagdane provesti skromnije zbog loše materijalne situacije.

- Morali bismo o njima razgovarati cijele godine, a ne samo u vrijeme Adventa. Kroz cijelu godinu, svih 12 mjeseci moramo razgovarati o zapošljavanju, jer su temeljna životna pitanja koja si ljudi postavljaju u Hrvatskoj: "Imam li posao", "Ako imam posao, jesam li plaćen redovito" i "Ako primam plaću, je li mi ona dovoljna za život koji mi je dostojan".

Na kraju je zaključila:

- Moramo nastaviti s reformom poreza kako bismo potaknuli naše poduzetništvo jer jedino ono može stvarati nova radna mjesta i biti zamašnjak razvoja.

"Božićna priča" Salajevih

Razgledavanjem "Božićne priče" obitelji Salaj u Grabovnici u blizini Čazme, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njezin ured u utorak su završili dvodnevni boravak i rad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u srijedu se ured premješta u susjednu Koprivničko-križevačku županiju.

"Božićna priča" obitelji Salaj jedna je od najvećih turističkih atrakcija kontinentalne Hrvatske. Ove godine imanje koje se prostire na šest hektara obasjava 2,5 milijuna LED lampica, a uređeno je i klizalište za djecu. Predsjednica je imanje obišla u društvu domaćina Zlatka Salaja, koji je "Božićnu bajku" prvi put postavio prije 16 godina, a ove sezone očekuje 120 tisuća posjetitelja.

predsjednica

Predsjednica je prije Grabovnice u Čazmi posjetila Čazmatrans-Novu, vodećega hrvatskog prijevoznika, a poslijepodne se u Garešnici susrela sa Stjepanom Pavlakom, vlasnikom hotela "Garić" koji je u obnovu tog hotela uložio 20 milijuna kuna te u njemu sada radi 20 ljudi.

Za današnjeg radnog posjeta gradovima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Republike bila je u Grubišnom Polju te u Daruvaru, gdje je obišla Daruvarske toplice. U tim je toplicama pred dovršetkom investicija vrijedna pet milijuna kuna.

Riječ je u preuređenju ulaznog prostora koji će dobiti novi, funkcionalniji izgled i omogućiti razdvajanje korisnika Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje od tzv. tržišnih, bolji protok korisnika te povećanje standarda usluge u ugostiteljstvu, što znači i novo zapošljavanje.

predsjednica

U Daruvaru je obišla i Centar za odgoj i obrazovanje „Rudolf Steiner“, koji ove godine proslavlja 50. obljetnicu osnutka, a bavi se pružanjem usluga djeci s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku, odraslim osobama s invaliditetom te njihovim roditeljima, skrbnicima i udomiteljima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a