Obavijesti

News

Komentari 45

Bitka za ostavštinu: Ne žele dati milijune Glavaševom sinu

Bitka za ostavštinu: Ne žele dati milijune Glavaševom sinu
1

Nekadašnja menadžerica u Belupu stekla je kroz godine imovine, nakit i umjetnine koje se procjenjuju na nekoliko milijuna eura. Dvije i pol godine nakon njezine smrti i dalje traje bitka oko nasljedstva

VIDEO

Još uvijek traje pravna borba oko milijunskog nasljedstva Mare Bareze, nekadašnje menadžerice u Belupu koju su neki nazivali i podravskom Elizabeth Taylor

Bareza je preminula prije dvije i pol godine, a njezina imovina procjenjuje se na nekoliko milijuna eura u nekretninama, novcu i umjetninama. Sve je ostavila Filipu Glavašu, sinu Branimira Glavaša, no njezina obitelj na to ne pristaje. 

Velika humanitarka 

- Ona je na prvu izgledala narogušeno, ali je bila iznutra velika dobrota - kazao je Barezin dugogodišnji prijatelj Mijo Bardek. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mare Bareza školovala se u Londonu za kozmetičarku, a karijeru je sagradila kao menadžerica u Belupu. Upoznala je mnogo ljudi uz čiju je pomoć i ona mogla pomagati drugima. 

Tajna izgubljenog blaga: Nakit pokojne bogatašice nisu našli...
Tajna izgubljenog blaga: Nakit pokojne bogatašice nisu našli...

- Ona je prikupljala od oružja, humanitarne pomoći, obnovila je HNK u Osijeku, kuće nakon rata, pomagala našim ratnicima - rekao je njezin prijatelj Julio Kuruc za RTL

Družila se s velikim i malim ljudima. U njezinu kuću dolazio je i tadašnji predsjednik Franjo Tuđman, pa kardinal Franjo Kuharić, a želja joj je bila da jednog dana kuća postane vrtić. No, trenutno je prazna i čeka svoje nove vlasnike. 

Prema riječima njezinih prijatelja, dobro je raspolagala s novcem. Kuću je sagradila kreditom u markama, a nakon toga prikupila je još nekretnina, umjetnina i nakita. 

Obitelj osporava želju o nasljedstvu 

Jedina obitelj koju je imala su rođaci koji su se javili nakon njezine smrti, no navodno nisu imali nikakav odnos niti kontakt tijekom života. Na Općinskom sudu u Koprivnici podignuli su građansku parnicu protiv odluke da njezino nasljedstvo pripadne Filipu Glavašu. 

Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, nasljednik je njezine imovine, ali kaže kako obitelj ima pravo osporavati njezine želje. 

- U tom ostavinskom postupku pojavilo se šest nasljednika. Od njih šest, četvero je to prihvatilo i izjavilo da je to bila njena iskrena volja. Dvoje je to osporavalo - kazao je. 

- Nakon što je Mara preminula, dan nakon njene sahrane sam otišao u komunalno poduzeće i naručio nadgrobni spomenik za nju. Platio sam ga i kada je došla faza da se treba postaviti našli smo se u zakonskom problemu. Na ostavinskoj raspravi upitali smo ih da daju suglasnost, oni to nisu prihvatili. Zašto, to morate pitati njih - rekao je Glavaš. 

Istaknuo je i da je jednu Marinu sestričnu upoznao, ali koliko zna - prekinule su kontakt još 2005. godine, dok se s bratićem Viktorom Mara navodno zadnji put susrela 1989. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina