News

Komentari 2

Bivši načelnik PU ličko-senjske osuđen zbog poticaja na zlouporabu položaja i ovlasti

Bivši načelnik PU ličko-senjske osuđen zbog poticaja na zlouporabu položaja i ovlasti

Vrhovni sud je, nakon žalbi Uskoka, pravomoćno oslobodio Mraović i Rasta optužbi za nesavjesni rad u službi jer nije bilo dokaza da su se njih dvoje zaduživali s nakanom da se Jurković materijalno okoristi

Bivši načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković nepravomoćno je u ponovljenom postupku osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana, uz rok kušnje od tri godine, zbog poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Uz Jurkovića, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je na godinu dana zatvora uvjetno, uz rok kušnje od pet godina, osuđen načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović, dok je nepravomoćno na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od tri godine, uvjetno osuđen bivši načelnik karlobaške policijske postaje Josip Ružička.

Jurković je nepravomoćnom presudom oslobođen optužbi da je neistinito obračunavao prekovremene sate koje nije odradio te da je nalagao da mu se kupuju bonovi za mobitel iako je raspolagao službenim mobitelom.

Optužnica tereti Jurkovića da je zaustavio prekršajni postupak protiv Tomislava Majerovića koji je u kolovozu 2011. bez kacige i vozačke dozvole te osobne iskaznice vozio neregistrirani i neosigurani moped te da je na Tomljenovićevo traženje zapovjedio Ružički da se ne pokreće prekršajni postupak protiv Komunalnog društva Općine Karlobag čije je vozilo neregistrirano i neosigurano uhvaćeno u prometnoj kontroli.

Jurković, troje njegovih podređenih, Blaženka Mraović, Milan Rast i Josip Ružička te načelnik Karlobaga Ivan Tomljenović bili su nepravomoćno oslobođeni optužbi za zloporabe tijekom prvog postupka na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vrhovni sud je, nakon žalbi Uskoka, pravomoćno oslobodio Mraović i Rasta optužbi za nesavjesni rad u službi jer nije bilo dokaza da su se njih dvoje zaduživali s nakanom da se Jurković materijalno okoristi, dok je najviši sud postupak protiv Jurkovića, Tomljenovića i Ružičke vratio na početak u listopadu prošle godine.

Najčitaniji članci