Obavijesti

News

Komentari 57

Bivši policajac prije šest mjeseci prijetio je mladiću: Mislio je da ga žena vara, čitao joj je poruke

Bivši policajac prije šest mjeseci prijetio je mladiću: Mislio je da ga žena vara, čitao joj je poruke

Trogirski bjegunac početkom ove godine pred djecom je napao suprugu i kćer koja ju je branila pri čemu je ispalio i hitac u smjeru supruginih nogu. Sumnjao je da supruga ima aferu i želio je doznati tko je to

VIDEO

Umirovljeni trogirski policajac Branko Mamić (55) već je drugi dan u bijegu nakon što je jučer pucao u glavu 32-godišnjaku za kojega je bio uvjeren da je ljubavnik njegove supruge.

Mamić je još prije pola godine prijetio je da će ubiti mlađeg muškarca, no za tu prijetnju tada nije bio niti kazneno prijavljen niti je 32-godišnjak bio naveden kao žrtva. Naime, 32-godišnjak nije bio prisutan kad je prijetnja izrečena, a navodno je kasnije, kad je saznao što se dogodilo, odbio policiji i Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti prijedlog za kazneni progon, kazavši da nema s tim nikakve veze niti se želi uplitati u obiteljske stvari svojih susjeda, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Prijatelj bjegunca: Brak mu se raspadao, nije mogao podnijeti to. Šokiran sam što je učinio...
Prijatelj bjegunca: Brak mu se raspadao, nije mogao podnijeti to. Šokiran sam što je učinio...

Mamić je u istražnom zatvoru završio nakon nasilja prema supruzi i kćeri od 9. siječnja ove godine. Napao je suprugu u naletu ljubomore, ali i kćer koja ju je branila. Sukob je toliko eskalirao da je Mamić ispalio hitac u smjeru supruginih nogu. Želio je doznati tko je njezin navodni ljubavnik, a bio je izluđen nakon što je pročitao poruke od 32-godišnjaka.

Nepravomoćna presuda je donesena na Općinskom sudu u Splitu 2. svibnja ove godine, a presuda je po po žalbi Općinskog državnog odvjetništva i obrane okrivljenika otpremljena na Županijski sud radi odlučivanja o istima.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci te mu je izrečena djelomična uvjetna osuda na način da se dio jedinstvene kazne u trajanju od deset mjeseci ima izvršiti, a preostali dio jedinstvene kazne zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci se neće izvršiti ukoliko okrivljenik u vrijeme provjeravanja od pet godina po pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo. Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru od 9. siječnja 2023. do 2. svibnja 2023. koje vrijeme mu se uračunava u dio kazne zatvora koju okrivljenik ima izvršiti.

Tijekom postupka od okrivljenika je oduzet pištolj i 135 komada streljiva, izrečena je sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana u zdravstvenoj ustanovi ambulantnog tipa tijekom okrivljenikovog boravka na slobodi, a u odnosu na dio kazne koju ima izvršiti u sklopu zatvorskog sustava.

Bivši policajac koji je nedavno izašao iz zatvora ranio mladića, svemu je kumovala ljubomora?
Bivši policajac koji je nedavno izašao iz zatvora ranio mladića, svemu je kumovala ljubomora?

Kako nam kažu na Općinskom sudu u Splitu, okrivljenika se teretilo za sedam kaznenih djela. Riječ je o kaznenim djelima protiv braka, obitelji i djece, povrede djetetovih prava, nasilja u obitelji te kaznenom djelu protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Na slobodu je izašao u svibnju, a dobio je zabranu pristupa supruzi ne bliže od 100 metara.

Mamić je dodajmo, nakon pokušaja ubojstva, pobjegao na motoru. No, policija je u ovim trenucima fokus prebacila na potragu na BMW-om X5 kojega Mamić također posjeduje.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...