Obavijesti

News

Komentari 48

Bivši svećenik zatražio oprost: "Iskreno i duboko se kajem"

Danijela Horvata terete da je 5. veljače u garaži na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso i šakama izudarao Vesnu Hajdarović. Na sudu je svjedočila kći ubijene

VIDEO

Zbog emocionalne traume te straha i nelagode od Danijela Horvata (37), bivšeg svećenika koji joj je 5. veljače u Zagrebu brutalno ubio majku, Ivana Hajdarović (29) zatražila je od suca Županijskog suda u Zagrebu da svjedoči bez prisustva optuženog.

Prije nego što su ga izveli iz sudnice Horvat je rekao kako se "gospodični Ivani iskreno i duboko ispričava što se zbio taj događaj te je moli da mu oprosti". Svjedokinja je rekla kako o ubojstvu ne zna ništa. Sjeća se da je njezina majka Vesna Hajdarović (53) jednom spomenula Horvata no ne sjeća se u kojem kontekstu no sigurna je da nije imao veze s crkvom. S majkom se , otkako se 2009. razvela od njezina oca i otišla iz njihove obiteljske kuće u Čakovcu, čula mobitelom a povremeno su odlazile na kavu. Dan prije ubojstva čule su se mobitelom i dogovorile se da će 5. veljače popiti kavu nakon što Ivana završi s poslom.

Kćer nije znala da joj majka ima psihičkih problema

- Mama me je zvala 4. veljače navečer no bila sam na poslu i kasno se vratila pa joj nisam odgovorila - rekla je svjedokinja.

Rekla je i kako nema saznanja da bi njezina majka imala psihijatrijskih problema pa da bi se zbog toga liječila ili potražila psihijatrijsku pomoć. Prisjetila se i majčina poziva iz zime 2013. kada ju je nazvala i rekla da su je uhitili ispred neke zgrade jer ju je neki čovjek prijavio za maltretiranje.

'Majka je tražila da mi daju otkaz jer me opsjeo zloduh'

- Nakon rastave od tate 2009. mama je još neko vrijeme živjela s nama u obiteljskoj kući u Čakovcu. No zvala je policiju i lažno prijavljivala da je tata zlostavlja pa je baka zatražila da je prinudno isele. Mama se nakon razvoda okrenula crkvi i odlazila na vjerske seminare. I meni je govorila da se trebam više okrenuti Bogu a kada sam joj rekla da fiksacija na crkvu nije dobra bila je uvjerena da me zaposjeo zloduh. Čak je otišla u Caritasov dom za djecu s posebnim potrebama i tražila da mi daju otkaz zbog tog zla - rekla je svjedokinja. Kazala je kako je unazad tri godine od ubojstva Vesna Hajdarović živjela u Dunjkovcu pokraj Čakovca, da je neko vrijeme živjela i na Cresu, ali da, koliko zna, nikada nije živjela niti povremeno boravila u Zagrebu.

Svjedočio o uhićenju Horvata

Slavko Vjekoslav Bubanko (83) svjedočio je o uhićenju Danijela Horvata.

- S predstavnikom stanara zgrade u II. Barilovićkoj 5 Ivanom Igrecom i sa suprugama pili smo kavu kod mene u stanu. Neki susjed nazvao je Igreca na mobitel i rekao mu da hitno dođe do garaža na drugom podzemnom nivou jer je tamo nešto sumnjivo.

- Sišli smo dolje. I kroz rešetkasti otvor na garaži vidio sam potplate muških cipela. Lupali smo po vratima, a kada nitko nije otvorio pozvali smo policiju koja je stigla za pet minuta. Tada je muškarac iznutra otvorio garažu i izašao hodajući unatrag, a policajac mu je stavio lisičine na ruke - rekao je svjedok Bubanko.

Zatukao je batom za meso u garaži

Horvata terete da je 5. veljače 2014. u garaži svoje supruge na zagrebačkoj Trešnjevci batom za meso i šakama izudarao Vesnu Hajdarović, koju je prethodno tamo namamio, po glavi. Pri tome ju je udario najmanje sedam puta. Kada je pala na tlo legao je na nju i ugušio je pritišćući joj tijelom prsa i rukama usta i nos. Bivši svećenik je na ispitivanju u policiji rekao kako ga je Vesna Hajdarović godinama opsesivno proganjala. Na suđenju još nije iznio obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi