News

Komentari 47

Bjelovar: Na sjedište HDZ-a bacili su zapaljivu napravu

Bjelovar: Na sjedište HDZ-a bacili su zapaljivu napravu

Što je iduće u tom ludilu mržnje? Očekujemo od nadležnih tijela, kojima smo odmah prijavili i novi napad, da čim prije otkriju počinitelja ili počinitelje, kažu

Danas 15. prosinca u podnevnima satima, nepoznati počinitelj je u Bjelovaru bacio neutvrđeni zapaljivi predmet na zgradu u kojoj se nalazi sjedište jedne političke stranke. Policijskim očevidom je utvrđeno da je nastalo oštećenje u vidu začađenja fasade. U svezi navedenog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja, kao i pronalaska počinitelja, objavila je policija.

Kako prenosi Bjelovar Live riječ je o sjedištu HDZ-a u Bjelovaru.

- Nakon što su prije tri dana provaljene i devastirane prostorije Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, nasilje je eskaliralo: na sjedište naše stranke u Bjelovaru danas je bačena zapaljiva naprava. Što je iduće u tom ludilu mržnje? Očekujemo od nadležnih tijela, kojima smo odmah prijavili i novi napad, da čim prije otkriju počinitelja ili počinitelje. Pozivamo sve političke opcije da oštro osude ovaj nemili čin te da odgovornom politikom i primjerenom komunikacijom zajedno pridonesemo deeskalaciji tenzija u hrvatskom društvu, tenzija koje pojedini akteri, nažalost, svjesno podjaruju svojom radikalnom, huškačkom retorikom - objavio je tamošnji HDZ.  

HSLS osudio napad na stranačke prostorije HDZ-a u Bjelovaru

Bjelovarski HSLS osudio je u srijedu navečer napad na stranačke prostorije bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, kao i bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu.

Na stranačke prostorije Bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a u Bjelovaru, u koje je neki dan provaljeno, danas popodne je bačena zapaljiva naprava, a policija je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Gradska organizacija HSLS-a Bjelovar oštro osuđuje bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu, priopćili su večeras iz te stranke.

'Ovih smo dana svjedočili nizu uvredljivih komentara na društvenim mrežama upućenim našim liječnicima, nasrtanju prosvjednika na zaposlenike Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog četvrtka, prije tri dana provali u prostorije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije koje su devastirane, a danas napadu na sjedište bjelovarskog HDZ-a, prilikom čega je bačena zapaljiva naprava. Svi ovi događaji vjerojatno nisu povezani, ali su neprihvatljivi i velikoj većini građana neshvatljivi', naveli su iz bjelovarskog HSLS-a.

Poručuju da se 'kritička kultura ne smije zamijeniti huškačkom nekulturom i nasiljem, koje nije nikad pridonijelo rješavanju bilo kakvih problema kako pojedinca, tako i društva u kojem živimo'.

Od nadležnih tijela očekuju da što prije otkriju počinitelja ili počinitelje.

Najčitaniji članci