News

Komentari 172

Bjelovarski župan bojkotira dan općine Rovišće zbog Milanovića: 'Svi bi se trebali distancirati'

Bjelovarski župan bojkotira dan općine Rovišće zbog Milanovića: 'Svi bi se trebali distancirati'

Držim da bi se cijelo naše društvo trebalo distancirati od tog čovjeka koji svakodnevno laže, vrijeđa, širi mržnju i razdor među nama, napisao je

Bjelovarsko- bilogorski župan Marko Marušić (HDZ) izvijestio je u srijedu da zbog dolaska hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na proslavu Dana općine Rovišće neće sudjelovati na toj proslavi.

Marušić je u Rovišće trebao posjetiti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

HDZ-ov župan smatra da bi se od predsjednika Milanovića trebalo distancirati "cijelo društvo".

"Držim da bi se cijelo naše društvo trebalo distancirati od tog čovjeka koji svakodnevno laže, vrijeđa, širi mržnju i razdor među nama", napisao je Marušić na svojoj Facebook stranici.

Neprihvatljivo mu je, kaže, sudjelovati na obilježavanju općine, pa makar ona bila i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, "gdje glavnu riječ ima čovjek koji koketira s udbašima, a Ukrajince koji brane goli život smatra krivcima za rusku agresiju".

"Znam, neki će reći, ali on je izabrani predsjednik, što je točno. Međutim, nije li smisao izbora da izaberemo najbolje među nama? Ako se tako ponašaju najbolji među nama, onda je naša budućnost upitna. No, ja još uvijek čvrsto vjerujem da je naša budućnost vedra, a da je on samo jedna tužna epizoda”, ustvrdio je Bjelovarsko-bilogorski župan.

Načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ) kazao je da ta općina svake godine poziva predsjednika Republike i druge visoke dužnosnike na proslavu Dana općine, no ovo je prvi puta da se predsjednik odazvao.

Dodao je i da je poziv upućen prije nego što je predsjednik Milanović "izvrijeđao HDZ" te da ga "vjerojatno ne bi pozvao nakon tog incidenta".