Obavijesti

News

Komentari 9

Bježao Audijem po Varaždinu pa ubrzao i htio pregaziti policajca

Bježao Audijem po Varaždinu pa ubrzao i htio pregaziti policajca

Policajci su pokušali zaustaviti vozilo na kolniku ulice Ruđera Boškovića u Hrašćici, pri čemu je vozač naglo ubrzao i vozilo usmjerio direktno u jednog od policajaca, s očitom namjerom da ga pregazi

Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo kaznenom prijavom protiv 19-godišnjeg mladića za kaznena djela 'Prisila prema službenoj osobi' i 'Teško ubojstvo u pokušaju'. On će tijekom nedjelje će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Mladić je u subotu oko 15.30 sati vozio Audio 80 u Optujskoj ulici u Varaždinu, a pripadnici Interventne jedinice policije PU varaždinske, pokušali su ga zaustaviti dok se kretao u smjeru Hrašćice.

Vozač se nije zaustavio već je nastavio kretanje u Hrašćicu i dalje prema Sračincu te sporednim ulicama natrag prema Hrašćici, čineći pritom brojne prekršaje i ugrožavajući sudionike u prometu. U pomoć pri zaustavljanju vozila, uključene su i druge ophodnje Policijske uprave. Policajci su pokušali zaustaviti vozilo na kolniku ulice Ruđera Boškovića u Hrašćici, pri čemu je vozač naglo ubrzao i vozilo usmjerio direktno u jednog od policajaca, s očitom namjerom da ga pregazi. Policajac je uspio izbjeći udarac, skočivši u stranu, na zelenu površinu uz kolnik.

Krš i lom kod Dubrovnika. Troje ozlijeđenih u sudaru dva auta: 'Zabio se u auto ispred mene'
Krš i lom kod Dubrovnika. Troje ozlijeđenih u sudaru dva auta: 'Zabio se u auto ispred mene'

Vozilo se nastavilo kretati prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, gdje je naposljetku zaustavljeno kod Gojanca. U vozilu, osim 19- godišnjeg vozača, nalazila su se dva muškarca starosti 27 i 36 godina. Navedeni su uz uporabu sredstava prisile dovedeni u policiju. Protiv dvojice putnika podnijet će se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja policijskih službenika, a vozač će biti priveden u Općinsko državno odvjetništvo uz kaznene prijave.