Obavijesti

News

Komentari 44

Blagdan je Svih svetih: Gužve na grobljima, u većini gradova posebna je regulacija prometa

Blagdan je Svih svetih: Gužve na grobljima, u većini gradova posebna je regulacija prometa
17

Blagdan Svih svetih je i državni blagdan u Republici Hrvatskoj na koji građani tradicionalno obilaze groblja u spomen na svoje najmilije

POGLEDAJTE VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.42

Blagdan Svih svetih okupio velik broj građana na varaždinskom groblju

Na gradskom groblju u Varaždinu, jednom od najljepših u Europi, od ranih jutarnjih sati u srijedu, na blagdan Svih svetih, okupljaju se građani iz Hrvatske i inozemstva te obilaze grobove svojih obitelji i najmilijih, polažu cvijeće i pale svijeće u spomen na njih.

Gužve su i diljem Varaždinske županije. Na Gradskom groblju u Varaždinu lijepo je vrijeme brojnim građanima omogućilo šetnju jednim od najljepših europskih groblja, koje nije samo posljednje počivalište mrtvih nego i primjer izvanredne parkovne arhitekture.

Dežurne službe upozorile su građane da pri obilasku posljednjih počivališta svojih bližnjih poštuju sve savjete i smjernice vatrogasne službe.

Varaždinsko Gradsko groblje, kao posebno oblikovan parkovni prostor poznato je već više od sto godina. Ono je danas izuzetan spoj hortikulture (klasicistički perivoj) i umjetničkih spomenika (djela Augustinčića, Frangeša i Vojkovića), zbog čega se ubraja među najljepša groblja u Europi. Zadivljuje savršen red i sklad thuja koje omeđuju široke aleje, sakrivaju nadgrobne spomenike, te stvaraju atmosferu intimnosti i mira.

Groblje na toj lokaciji u Varaždinu se prvi puta spominje 1773. godine (prema povjesničaru Wissertu) i to je godina koja se u upravi Varaždinskog groblja vodi kao godina njegovog osnutka.

13.28

VIDEO Lampaši i cvijeće u Rijeci za kućne ljubimce: Građani su obišli i groblje za životinje

Mnogi su građani odali na današnji dan svojim najmilijima diljem Hrvatske. U Rijeci je smješteno groblje kućnih ljubimaca, koje je uz pariško i londonsko jedno od najstarijih u Europi. 

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

13.18

Delegacija kluba položila je vijenac ispod zapadne tribine stadiona i zapalila svijeće na spomeniku navijačima Dinama poginulima u Domovinskom ratu.

24sata
24sata
12.40

Građani obišli groblje u Čakovcu

24sata
24sata
24sata
12.03

FOTO Cvijeće, svijeće i grb grada Zagreba na Bandićevom grobu

POGLEDAJTE GALERIJU

Komentari 44