Obavijesti

News

Komentari 95

Blizanci Caleb i Kai vole autiće i Lego, ali i nositi lijepe haljine

Blizanci Caleb i Kai vole autiće i Lego, ali i nositi lijepe haljine
1

Roditelji nemaju problema s takvim ponašanjem. Štoviše, dječacima daju da sami odlučuju što žele odijevati i čime se baviti te ih tako potiču da istraže obje strane svoje osobnosti

VIDEO

Blizanci Caleb i Kai iz Sheffielda vole sve što i drugi petogodišnji dječaci. Vole se naganjati s plastičnim pištoljima u ruci igrajući se vojnika, slagati Lego kockice ili utrkivati autićima. No za razliku od drugih dječaka, blizanci podjednako uživaju u nošenju haljinica, igranju s lutkama, lakiranju noktiju ili uređivanju kose.

Roditelji Gabriella Haughton-Malik i njezin suprug Joe nemaju problema s takvim ponašanjem. Štoviše, dječacima daju da sami odlučuju što žele odijevati i čime se baviti te ih tako potiču da istraže obje strane svoje osobnosti, javlja Mirror.

- To je nešto što činimo od prvog dana. Želim da osjećaju da se mogu slobodno izraziti. Uvijek im kažem da su prekrasni, bilo da nose hlače ili haljnice - kaže majka Gabriella.

- Ako se vole pretvarati da su gusari ili zombiji, koji idu okolo i ubijaju, zašto bi im branio da se odijevaju u princeze. Bilo bi to licemjerno od mene - dodaje otac Joe.

Otkad su pogledali crtić Snježno kraljevstvo, dječaci su opsjednuti glavnim junakinjama Annom i Elsom. 

- U jednoj trgovini su vidjeli njihove haljine i toliko su me izluđivali, da sam ih morala kupiti. Sada stalno trčakaraju po kući u kostimima i pretvaraju se da su likovi iz crtića - govori majka. Njen je stav da djecu ne treba etiketirati u tako ranoj dobi.

Gender Neutral Parenting: Why Shouldn’t Our Sons Wear Dresses?

Dječaci razvijaju maštu i kreativnost

- Njihovo ponašanje pokazuje koliko su kreativni i maštoviti. Možda će baš zbog igranja lutkama jednog dana biti brižniji i pažljiviji prema drugim ljudima, a u konačnici i prema svojoj djeci - govore roditelji koji ne vide ništa sporno u ponašanju sinova iako su oboje odgojeni u tradicionalnim obiteljima.

Roditelji ipak strahuju da bi dječaci mogli imati problema zbog nerazumijevanja okoline.

- Već su ih zadirikivali zbog nošenja haljina. Djeca komentiraju: 'Izgledaš kao curica' ili 'To je igračka za djevojčice, a ne dječake'. Zbog takvih komentara blizanci postanu nervozni. Ako mi netko prigovori da ću ih ovakvim odgojem pretvoriti u homoseksualce, objasnit ću mu da je seksualna orijentacija stvar genetike, a ne okoline - kazala je Gabrielle.

Psihologinja: Blizanci se normalno ponašaju

Psihologinja Emma Citron smatra da je ponašanje blizanaca sasvim normalno za djecu te dobi.

- Lijepo je od roditelji da ima pružaju toliko mogućnosti da se izraze. Bitno je da roditelji ne stvaraju predrasude kod djece da je nešto isključivo za curice ili za dječake. Ne smiju nametati svoje stavove, bitno je da djeca imaju pravo na izbor - objašnjava psihologinja.

I poznati podržavaju ovakava način odgoja

I neki poznati pjevači odobravaju ovakav način odgoja. Rod Steward nedavno je priznao da njegov najmlađi sin Aiden (5) obožava nositi majčinu odjeću.

- Oblači se kao djevojčica. Valjda će ga jednog dana proći. Ako i shvati da je homoseksualac, meni ne smeta. Bitno je da je on sretan - kazao je Rod.

Pjevačica Adele nedavno je viđena kako u Disneylandu gura kolicima u kojima je bio njezin sina Angelo (3) odjeven u princezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca