News

Komentari 23

Bogata Njemica preminula i ostavila susjedima 46 mil. kuna

Bogata Njemica preminula i ostavila susjedima 46 mil. kuna

Prvotna nasljednica obiteljskog blaga Wedelovih iz Njemačke općine Waldsolms bila je sestra preminule, no ona je pokojna. Stoga u oporuci stoji da se novac mora utrošiti za opće dobro u toj općini kraj Frankfurta

Općina Waldsolms posthumno se zahvaljuje obitelji Wedel couple za ovo bitno nasljeđe. Prema njemu ćemo se se odnositi jako odgovorno, razvijat ćemo zajednicu za opće dobro i držati dobro sjećanje na Wedele, napisao je Bernd Heine Roland Hörster, predsjedavajući njemačke općine Waldsolms koja se nalazi nedaleko od Frankfurta na Majni.

Naime, njihova mještanka i susjeda Renate Wedel preminula je 2019. u svojoj 81. godini u staračkom domu u Frankfurtu. No tek u travnju 2020. općina je doznala kako im je oporučno ostavila sav svoj novac, nekretnine i vrijednosti vrijedne 6,2 milijuna eura (oko 46 milijuna kuna).

Cijelo bogatstvo obitelj je mogla zahvaliti Renatinom mužu Alfredu koji je uspješno trgovao dionicama. Preminuo je 2014., a tijekom 2016. žena mu je preselila u dom. Prvotna nasljednica obiteljskog blaga bila je Renatina sestra, no ona je također preminula. Stoga u oporuci stoji da se novac mora utrošiti za opće dobro, piše na stranicama općine. 

Wedelovi su od 1975. živjeli u selu Weiperfelden. Njihova dobrodušnost šokirala je i samog Bernda.

- Kad sam pogledao račun općine, mislio sam da je netko promašio zarez - rekao je Bernd.

Mještani su se dosjetili kako bi novac mogli utrošiti na novi vrtić, biciklističke staze, pa čak i na vanjski baze, bolju prometnu povezanost i park za djecu. 
 

Najčitaniji članci