Obavijesti

News

Komentari 270

Bolji uvjeti: Više od 70 posto studenata želi u inozemstvo

Bolji uvjeti: Više od 70 posto studenata želi u inozemstvo
1

Čak 70,8 posto od 716 ispitanih studenata pokušat će konkurirati na tržištu rada izvan granica Hrvatske jer tamo vide bolje mogućnosti i bolje uvjete za budući život...

VIDEO

Čak 70,8 posto od 716 ispitanih studenata pokušat će konkurirati na tržištu rada izvan granica Hrvatske jer tamo vide bolje mogućnosti i bolje uvjete za budući život, pokazalo je istraživanje o zapošljivosti i povezanosti tržišta rada s visokim obrazovanjem, koje je provelo Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

Kada je riječ o tome koliko su zadovoljni informiranošću o tržištu rada, 67 posto studenata smatra da bi se studente trebalo puno više informirati o tržištu rada i kako bi se gospodarstvenici, poduzetnici i njihova udruženja morali više uključiti u kreiranje obrazovnih politika, ali i u same nastavne procese.

To dodatno naglašava i podatak da 35,3 posto studenta ocjenjuje povezanost tržišta rada i visokog obrazovanja dvojkom, a njih čak 27,3 posto jedinicom, stoji u priopćenju Vijeća.

Vijeće je krajnje  zabrinjavajućom ocijenilo činjenicu da skoro 71 posto studenata namjerava konkurirati na tržištu rada van granica Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S obzirom na "alarmantne podatke koji jasno pokazuju pravo stanje po pitanju povezanosti tržišta rada i visokog obrazovanja u Hrvatskoj", predsjednik Vijeća Karlo Kolesar najavio je da će s partnerima, Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom gospodarskom komorom i Institutom za razvoj obrazovanja uskoro ponuditi svoju viziju rješavanja tog gorućeg problema.

"Studenti očekuju veći interes poslodavaca i gospodarstvenika za stručne prakse, specijalizacije i stručno osposobljavanje, jer trenutno stanje svaki treći student u Hrvatskoj ocjenjuje s dvojkom, a njih 15 posto jedinicom", stoji u priopćenju.

Vijeće, koordinativno i predstavničko tijelo više od 35 tisuća studenata državnih i privatnih veleučilišta i visokih škola, istraživanje je provelo tijekom ožujka među studentima državnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS