Obavijesti

News

Komentari 141

Zato se raznio? Bombaša su trebali deportirati u Bugarsku

Zato se raznio? Bombaša su trebali deportirati u Bugarsku
1

Djela počinjena u posljednjih nekoliko dana ne nude jednoznačnu sliku. Većina terorista koji su posljednjih mjeseci izveli napade u Europi nisu bili izbjeglice - poručuju iz njemačke vlade...

VIDEO

Dvadesetsedmogodišnjem Sirijcu koji se u nedjelju navečer raznio ispred restorana u njemačkom gradu Ansbachu, gdje se održavao glazbeni festival, prijetila je deportacija u Bugarsku, kazao je u ponedjeljak glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova.

"Sirijce se u ovom trenutku ne može deportirati u Siriju, ali to ne znači da ih se općenito ne može deportirati. Bombašu samoubojici iz Ansbacha je prijetila deportacija u Bugarsku", izjavio je Tobias Plate na redovitoj konferenciji za novinare njemačke vlade.

Glasnogovornik vlade dodao je da je rano za odluku o promjenama u njemačkoj politici prema izbjeglicama prije nego se objave rezultati istrage o tom napadu.

"Djela počinjena u posljednjih nekoliko dana i tjedana ne nude jednoznačnu sliku. Većina terorista koji su posljednjih mjeseci izveli napade u Europi nisu bili izbjeglice", kazala je glasnogovornica valde Ulrike Demmer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann  kazao je u ponedjeljak rano ujutro da je napad u njemačkom gradu Ansbachu u kojem je u nedjelju kasno navečer ranjeno 12 osoba, "vrlo vjerojatno" čin islamističkog terorizma. 

"Nažalost, moja je osobna procjena da vjerujem kako se ovdje vrlo vjerojatno dogodio pravi islamistički samoubilački napad", kazao je Herrmann za dpa.

On je rekao da je zahtjev za azilom napadača prošle godine bio odbijen no dozvoljeno mu je da ostane u Njemačkoj zbog trajućeg sukoba u Siriji.

"Užasno je... da je netko tko je u našu zemlju ušao tražeći zaštitu sada počinio tako gnjusni čin i ranio veliki broj ljudi kojima je ovdje dom, neke teško", kazao je Herrmann.

Hermann je kazao kako je muškarac, čiji identitet još nije objavljen, živio neko vrijeme u Ansbachu. Od 12 ozlijeđenih osoba tri su u teškom stanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji