News

Komentari 11

'Borili smo se koliko smo mogli, a onda smo odustali, voda je poplavila i uništila nam sve...'

'Borili smo se koliko smo mogli, a onda smo odustali, voda je poplavila i uništila nam sve...'

Obilne kiše poplavile su područje Brodsko-posavske županije. U nekoliko sati palo je oko 150 litara kiše, a vatrogasci su imali čak 76 intervencija ispumpavanja vode iz objekata

Bilo je grozno, kiša je počela naglo padati, sve jače, voda je počela prodirati sa svih strana, uglavnom povrat kanalizacija. Borili smo se koliko smo mogli, a onda smo odustali, voda je poplavila i uništila sve, stradali su motori, hidrofori, kištre - rekao je Milan Magdić, stanovnik Nove Gradiške za N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obilne kiše poplavile su područje Brodsko-posavske županije. U nekoliko sati palo je oko 150 litara kiše, a vatrogasci su imali čak 76 intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Poplavilo je desetak podruma u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu. Na području Slavonskog Broda vatrogasci su imali 23 intervencije ispumpavanja podruma i jednu intervenciju uklanjanja srušenog stabla.

- Kupili smo vodu kantama, ali nije bilo moguće. Dugo je trajalo, kiša je padala dva, tri sata. Dok se voda nije počela povlačiti, ni vatrogasci nisu ništa mogli. Ovako nikad nije bilo u mojih 27 godina koliko sam ovdje. Štete ima, a koliko ne znam - dodao je Magdić.

Od grada, kaže, ne mogu tražiti pomoć, dok god se ne proglasi elementarna nepogoda.

Ispod nadvožnjaka u Belom Manastiru oko 19 sati uslijed obilne kiše je poplavljen kolnik te je vozilo zapelo u vodi. Hrabri policajac i vojnik koji su se tamo našli skočili su u vodu i pomogli spasiti putnike iz automobila.Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Najčitaniji članci