Obavijesti

News

Komentari 22

Borio se za ISIL: Državljanin BiH je smrtno stradao u Iraku

Borio se za ISIL: Državljanin BiH je smrtno stradao  u Iraku
1

Bajro Ikanović, koji je u BiH bio osuđen za terorizam, borio se na strani terorističke organizacije Islamske države u Iraku gdje je bio jedan od zapovjednika paravojnih formacija

VIDEO

Bosanskohercegovački državljanin Bajro Ikanović poginuo je boreći se na strani terorističke organizacije Islamske države u Iraku gdje je bio jedan od zapovjednika paravojnih formacija, a u BiH je prije toga bio osuđen za terorizam, objavili su u srijedu službeni izvori.

- Prema posljednjim nepotvrđenim operativnim saznanjima, navedena osoba (Bajro Ikanović) je proteklih dana smrtno stradao na području Iraka - izvijestila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). 

Za Ikanovićem je još 2014. raspisana tjeralica. 

- Ikanović je duže vremensko razdoblje predmet zanimanja naše agencije, a protiv njega SIPA je 2014. Državnom odvjetništvu BiH podnijela izvještaj o organiziranju i pripadanju terorističkoj skupini - navela je državna policijska agencija. 

Ikanović je kao pripadnik radikalnog vehabijskog pokreta 2007. u BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada. Mediji u BiH bliski radikalnim islamskim krugovima tvrdili su da je Ikanović u IS-u zapovijedao postrojbom koju su činili uglavnom muslimani s područja BiH i Balkana. 

Prema podacima vlasti oko 50 državljana Bosne i Hercegovine poginulo je boreći se na strani Islamske države. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.