Obavijesti

News

Komentari 25

Borise, želite izaći iz EU? Gdje su pečat, biljezi, gruntovnica?

Borise, želite izaći iz EU? Gdje su pečat, biljezi, gruntovnica?
1

Hrvatska može predložiti strategiju razvoja nakon što Velika Britanija iziđe iz Unije, ali i definirati odnose nakon izlaza Ujedinjenog Kraljestva iz članstva, tvrde naši sugovornici

VIDEO

Velika Britanija iz EU izlazi s 31. ožujka 2020. Hrvatska kao zemlja predsjedateljica Vijeća Europe u tom razdoblju Brexit će staviti na dnevni red Vijeća, rekao je Joško Klisović, zastupnik u vanjskopolitičkom Odboru Hrvatskog sabora.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:15

Naši sugovornici smatraju da premijer Andrej Plenković ne bi trebao ništa potpisivati. On je, pak, još u rujnu rekao kako je Hrvatska što se tiče pripravnosti spremna, da smo donijeli zakone, MVP je objavilo informacije o Brexitu na web stranicama. Donald Tusk, novi predsjednik EPP-a kazao je prilikom velikog summita u Zagrebu kako će Hrvatska u slučaju Brexita biti zadužena za pregovore Velike Britanije s Europskim parlamentom. No, upozoravaju nas naši sugovornici da pitanje je hoće li se ugovor o raskidu odnosa uspjeti složiti do kraja našeg predsjedanja.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatska može predložiti strategiju razvoja nakon što Velika Britanija iziđe iz Unije, ali i definirati odnose nakon izlaza Ujedinjenog Kraljestva iz članstva. Sve to Hrvatska predlaže u suradnji s drugim državama članicama. Najvažnije je, upozoravaju, da Hrvatska da dobar ritam pregovorima o novi odnosima s Velikom Britanijom.

Nakon pobjede, Johnsona čeka povratak u realnost Brexita
Nakon pobjede, Johnsona čeka povratak u realnost Brexita

- Radit ćemo i na definiranju odnosa trgovinskog ugovora između EU i Velike Britanije. 
Komisija će napraviti ugovor, a mi ćemo ga staviti na dnevni red Vijeća - rekao je Klisović. Britanski konzervativci imat će apsolutnu većinu u novom sazivu britanskog parlamenta. To će premijeru Borisu Johnsonu omogućiti da provede Brexit 31. siječnja, kako je i obećao.Projekcije su da će konzervativci osvojiti 368 mandata, 50 više nego na izborima prije dvije godine. Britanski parlament ima 650 zastupnika.


- Ovime ćemo stati na kraj svim prijetnjama o drugom referendumu. Imam poruku za sve koji su glasali za konzervativce. Možda su nam neki samo posudili glas jer se ne smatraju ‘torijevcima’. Možda je vaša ruka drhtala prilikom zaokruživanja i ako je tako, zahvalan sam što ste nam dali povjerenje. Više nema možda, napuštamo Europsku uniju i preuzimamo kontrolu nad granicama, imigracijama i novcem - zagrmio je Johnson nakon pobjede. Oporbenim laburistima bi trebao pripasti 191 mandat, što je gubitak od čak 71 mandata u odnosu na 2017. godinu. Škotskoj nacionalnoj stranci pripast će 55 mandata, a liberalima 13. Stranka za Brexit Nigela Faragea, koji je pokrenuo Brexit ostala je bez mandata.


Plenković: 'Europa Hrvatskoj donosi veliki plus, a ne minus'
Plenković: 'Europa Hrvatskoj donosi veliki plus, a ne minus'

- Vidjet ćemo rezultate i onda će se donositi odluke o vodstvu stranke - kazao je laburistički ministar financija u sjeni John McDonnel. Johnson kampanju je fokusirao samo na jedno pitanje - završetak Brexita 31. siječnja. Njegov glavni suparnik, vođa laburista Jeremy Corbyn biračima je nudio novi referendum u slučaju pobjede. Johnson je htio ove izbore, treće u zadnje četiri godine, kako bi zemlju izvukao iz krize Brexit koja je podijelila zemlju nakon referenduma 2016. na kojemu se 52 posto glasača izjasnilo za izlazak iz EU-a. Čelnik konzervativaca je dužnost preuzeo u srpnju Brexita nije mogao u parlamentu progurati dogovor koji je postigao s Bruxellesom jer nije imao većinu.

ŽELITE IZ EU? U REDU, SAMO TREBATE DONIJETI OVE PAPIRE
MOLIM VAS BILJEGE 
Da bismo mogli u proceduru morat ćete kupiti biljege u iznosu od 120 kuna. Možete ih kupiti dolje u pošti pa onda možete doći. Znate, u Hrvatskoj ide sve preko biljega.
A GDJE JE PEČAT? 
Naravno da ne može samo na zadnjoj stranici pečat. Svaki dokument mora imati službeni pečat i potpis odgovorne osobe. Bez toga u Hrvatskoj ne smijemo započeti proceduru.
IZVADAK IZ MATICE
U redu, kupili ste biljege, ali vam fali izvadak iz matice rođenih i umrlih. Nažalost vaša je starija od šest mjeseci, a to ne smijemo uvažiti kao pravovaljan dokument.
GRUNTOVNICA
Ne može primiti ovaj dokument jer činjenice iz gruntovnice nisu usklađene s podacima u katastarskom planu. Nažalost, morat ćete prvi do gradskog ureda za planiranje.
ŠTO S OIB-OM?
Iako niste iz Hrvatske morate imati oib za strance. Bez toga ne možemo vršiti uplate jer kod nas ide sve preko tog broja. Morate to imati.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti