Obavijesti

News

Komentari 0

Bosilj: Gradsko vijeće neće imati problema iako je 'Budimo grad' istupio iz sporazuma o suradnji

Bosilj: Gradsko vijeće neće imati problema iako je 'Budimo grad' istupio iz sporazuma o suradnji

Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije SDP-a, istaknuo je da izlazak "Budimo grad" iz sporazuma ne smatraju katastrofalnim, jer će oni i dalje biti korektiv ove gradske uprave

VIDEO

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj (SDP) poručio je u petak da Gradsko vijeće neće imati problema u donošenju odluka nakon što su iz sporazuma o programskoj suradnji istupili vijećnici platforme "Budimo grad", koji su sa SDP-om i Reformistima činili većinu.

Bosilj je na SDP-ovoj konferenciji za novinare rekao kako je puno takvih situacija u Hrvatskoj, izdvojivši Split gdje gradonačelnik Ivica Puljak uživa potporu sedam od 33 vijećnika te razgovara sa svim strankama i opcijama.

- Isto tako ću ja razgovarati sa svim strankama, sa svim opcijama i nezavisnim listama u Vijeću i ne vjerujem da će biti nekih velikih problema oko donošenja odluka, pogotovo ne proračuna - kazao je.

Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije SDP-a, istaknuo je da izlazak "Budimo grad" iz sporazuma ne smatraju katastrofalnim, jer će oni i dalje biti korektiv ove gradske uprave.

- Oni će zajedno sa svim ostalim vijećnicima iz bilo koje druge stranke imati razloga dizati ruku ne samo za ovaj rebalans nego i za proračun i za sve druge projekte koje ćemo provoditi, jer smo mi to zacrtali u našem predizbornom programu - potpunu otvorenost, potpunu transparentnost - rekao je Marković.

Za određena imenovanja koja su bila predmet spora s "Budimo grad" kazao je da ne odustaju od transparentnosti, ali da bi riješili ključne probleme grada moraju imati osobe od povjerenja.

Varaždinski 'Budimo grad': Sporazum sa reformistima i SDP-om više nije važeći
Varaždinski 'Budimo grad': Sporazum sa reformistima i SDP-om više nije važeći

Gradonačelnik Bosilj najavio je da će od ponedjeljka građani moći preko aplikacije pogledati sve gradske račune od 2017. godine, bivše i aktualne vlasti, što je ispunjenje predizbornog obećanja o transparentnosti.

- Vidjet će se sve isplate iz gradske riznice, ne samo Grada Varaždina, nego i svih javnih ustanova. Mi nemamo razloga skrivati bilo što - rekao je Bosilj.

Za slučaj postavljanja skulpture redovnika, od kojih je jedan podsjećao na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, naveo je da će se ugovor s umjetnikom raskinuti i tražiti uklanjanje skulpture nakon što je utvrđeno da nije korišten materijal koji je bio naveden u ugovoru.

Predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković komentirao je presudu Vrhovnog suda po kojoj HDZ-a mora vratiti novac u državni proračun, istaknuvši da je "presuda zadovoljština za sugrađane".

- Način na koji Plenković odbija priznati bilo kakvu krivicu HDZ-a, odnosno njega kao predsjednika HDZ-a, mislim da nije dobar i da nije pravi put u kojem bi, ako ste pogriješili, priznali pogrešku. Na HDZ-u je da se pogleda u ogledalo i da promijeni način svog djelovanja - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...