News

Komentari 58

Boysi zbog svog murala uništili grafit Malog princa, stanovnici Dubrave u šoku: Vratit ćemo ga!

Boysi zbog svog murala uništili grafit Malog princa, stanovnici Dubrave u šoku: Vratit ćemo ga!

Mjesni odbor je BBB-ima dopustio da naprave novi grafit u podvožnjaku, ali pod uvjetom da ne diraju postojeće, odnosno Malog princa. Nisu ispoštovali dogovor...

Prolaznike u podvožnjaku u Čulinečkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi svaki dan je veselio mural Malog princa koji je napravljen prije četiri godine, no sada ga više nema. Nestanak murala je uznemirio stanovnike Dubrave, a grafit je nestao pod novim slojem boje. Krivci za to su, kažu u Mjesnom odboru Čulinec, BBB-i iz Kluba navijača Dinama.

Mjesni odbor je BBB-u, naime, dopustio da naprave novi grafit u podvožnjaku, ali pod uvjetom da ne diraju postojeće, odnosno Malog princa.

- Nisu bili fer i prefarbali su ga na svoju ruku -  kazala je za Dnevnik.hr predsjednica Vijeća mjesnog odbora Čulinec Branka Budimir, koja najavljuje da će Princa vratiti čim to dopuste prilike. Navijači Dinama također su se obvezali prijaviti početak radova, ali ni to nisu učinili. 

- Tada mural nije imao dozvolu, sad je ima. Oni su to radili po noći, skrivali se… U kontaktu sam s organizatorom da pozovemo dečke da dođu i naprave novi grafit. Kako su iz Novog Sada, to je zbog koronavirusa sad otežano, ali čim se stvore uvjeti, dovest ćemo ih da nam vrate Princa - kazala je Budimir. Dodaje kako priča mladića koji je za djevojku naručio mural ima i lijep nastavak. Danas su, kaže, zajedno i očekuju bebu.
 

'Mali princ bio je zagrljaj sa zida odmah ujutro'

- Mali princ bio je jedini dašak boje koji sam vidio u dijelovima Dubrave gdje živim i krećem se, a da to nisu žvrljotine i frustracije, poruke tipa ubij ovog ili onoga ili 'Mamiću cigane', ustaških grbova po ormarićima Elektre ili plinare... Netko je stvarno uložio hrpu truda, savršeno ga je izveo i mislim da smo ga svi iz toga dijela grada voljeli. Vučeš se ujutro u koloni kroz još jednu hrpu sivog betona podvožnjaka i imaš bar neki prizor koji nije depresija ili mržnja. Zagrljaj sa zida odmah ujutro. Sjetiš se nekad i knjige i koliko je opasno stvari gledati površno i bez ikakve dubine, s uskim pogledom na svijet, što bi se reklo "samo očima", a to je nešto što baš kod nas prevladava u svim aspektima života i tako odgajamo i djecu.

Taj mural bio je simbol kreative, a ne destrukcije. Po tome se razlikovao od svega drugoga - rekao je Igor Vihanek, koji se jučer neugodno iznenadio prolazeći kroz podvožnjak u kojem više nema Malog princa.


 

Najčitaniji članci