Obavijesti

News

Komentari 11

'Božićnim darom Vlade, Zagreb je ostao bez 400 milijuna kuna'

'Božićnim darom Vlade, Zagreb je ostao bez 400 milijuna kuna'

Zagrebački gradonačelnik na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi povodom sutrašnje sjednice Gradske skupštine istaknuo je da je Grad Zagreb i ovaj put ostao bez 400 milijuna kuna

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je najavio da će nakon prvog čitanja gradskog proračuna  za 2018. na sjednici Gradske skupštine u četvrtak, 30. studenoga, vjerojatno prihvatiti dobre prijedloge oporbe i u drugom čitanju ih implementirati u proračun, a istaknuo je kako je Grad i ovaj put ostao bez 400 milijuna kuna što je nazvao Božićnim "darom" Vlade Gradu Zagrebu.

Kad je riječ o razvojnosti, realnosti i ravnomjernosti proračuna, o tome ćemo više sutra u uvodnom dijelu, i u drugom čitanju, rekao je Bandić te dodao da bi, da je na mjestu oporbe - bio konstruktivan.

- Rekao bih ono što valja i tražio da se poboljša ono što nije dovoljno dobro. Ali, eto. Ako bude na tragu dobrih prijedloga, vjerojatno ćemo ih i usvojiti, odgovorio je Bandić na pitanje novinara kako komentira to što ga oporba proziva da je proračun nerealan te da nije ni razvojan niti socijalan.

Na dnevnom redu Skupštine predložene su 32 točke, među kojima i prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2018., u prvom čitanju kojim se prihodi i primici planiraju u iznosu od 7,57 milijarda kuna. Zagrebački gradonačelnik na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na temu "Akti gradonačelnika" u povodu sutrašnje sjednice Gradske skupštine istaknuo je da je Grad Zagreb i ovaj put ostao bez 400 milijuna kuna.

- To je kao božićni 'poklon' Gradu Zagrebu, rekao je te dodao kako se svake godine situacija ponavlja pa Grad godišnje ima od 400 do 500 milijuna kuna manje u proračunu.

No, dodao je, 'moramo se pokriti koliko imamo popluna'. Na pitanje kako komentira što nijedna skupštinska sjednica ne prolazi bez ideologije, jer ovaj put njegov koalicijski partner Neovisni za Hrvatsku traže uklanjanje biste Ivi Loli Ribaru, Bandić je rekao:

- Znate moj odgovor da je Drugi svjetski rat završio.

Zamoljen da komentira izjavu predsjednika Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) da HDZ neće sudjelovati  u "teatru" između njega (Bandića) i Zlatka Hasanbegovića, gradskog zastupnika Neovisni za Hrvatsku, Bandić je rekao da bi to još manje komentirao, te poručio da nema teatra.

- To je demokracija. Legitimno je da ljudi žele i ono što žele, a legitimno je i zakonito da ja moram odgovoriti na to pitanje i Stručna služba priprema na tu temu odgovor, rekao je Bandić.

Kongresni centar je prioritet

Na pitanje hoće li u proračunu biti novca za izgradnju Kongresnog centra, za Zagrepčanku i Gredelj, Bandić je rekao da je Kongresni centar prioritet Grada jer je logično da se napravi nakon izgradnje Zračne luke, kao i tračnička veza između Grada i Zračne luke, međutim, ne mogu odustati od projekata koje su započeli, a to je puni profil Radničke, denivelacija rotora na Remetincu, startup tvrtke na Velesajmu, žičara na Sljemenu, projektiranje mosta na Jarunu.

- To su prioriteti koji su u fokusu 2018. i 2019. godine, poručio je Bandić.

A što se tiče Gredelja, Paromlina, Zagrepčanke i Badela, Brezja, rekao je da su zadnjih 15-ak godina investirali i kupili nekretnina skoro 300 milijuna eura te rade na tome da nađu partnere i osiguraju prostorno-plansku dokumentaciju.

U Podbrežju poziv otvoren za 201 stan

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić objasnila je da su Gradskoj skupštini uputili prijedlog odluke u kojoj su naveli kriterije za kupnju stanova u Podbrežju jer im se za sklapanje ugovora za kupnju tih stanova javilo samo sedam znanstvenih novaka pa im je još 201 stan ostao prazan. 

Jozić je rekla da znanstveni novaci ostaju u njihovom fokusu i za njih se i dalje subvencionira dva posto kamate na kredite. Istaknula je da je za sve koji žele i koji mogu, koji su kreditno sposobni, poziv otvoren i trebaju se javiti do 31. prosinca, jer je poziv do tog datuma produžen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...