Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Božićno čudo: Bebi rođenoj sa srcem izvan tijela spasili život

Umjesto sreće, roditelje malene Vanellope nakon njenog je rođenja obuzela tuga. Ona je naime rođena sa srcem izvan svojeg tijela što još ni jedna beba u Velikoj Britaniji nije preživjela.

8 komentara

Mala Venellope rodila se prije nešto više od godinu dana. Njen dolazak na svijet nije bio ispunjen srećom i osmjesima, već tugom i brigom. Ona je rođena sa srcem koje se nalazilo izvan prsnog koša, nečim što nije nikad preživjela ni jedna beba rođena u Velikoj Britaniji. 

No, za sve postoji prvi put.

Godinu dana kasnije, Venellope je kod kuće, u krugu svoje obitelji, a njeno je srce upravo tamo gdje i mora biti. Za liječnički tim koji ju je operirao, ali i za roditelje to je pravo medicinsko čudo, ali i čudo Božića. 

Kada je rođena, djevojčica je podvrgnuta iznimno kompleksnoj operaciji na kojoj je radilo čak 50 ljudi. Roditeljima su tada rekli da se pripreme za najgore. 

U samo tri tjedna, djevojčica je prošla kroz tri operacije. Uspješno se oporavlja, a njen je slučaj ušao u enciklopedije i o njemu se predaje na medicinskim fakultetima diljem svijeta. 

Venellopina borba još uvijek nije gotova. Ona još uvijek mora biti priključena na kisik i uzimati koktel lijekova, a četiri noći tjedno boravi u bolnici. No, živa je i dobro se razvija i tjelesno i mentalno. Čudesno! 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message