Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Božićno drvo i jaslice izrađene od pijeska postavili u Vatikanu

Božićno drvo i jaslice, koje su ove godine izradili umjetnici prema tradiciji pješčanih skulptura iz Sjeverne Italije, inaugurirane su u petak na Trgu sv. Petra u Rimu.

An artist works on a sand sculpture representing baby Jesus as a part of nativity scene in St. Peter's square at the Vatican
Foto: ALESSANDRO BIANCHI
0 komentara

Četiri kipara zvani "Sultani pijeska" koji dolaze iz Sjedinjenih Država, Nizozemske, Rusije i Češke, izradili su ovogodišnje božićne jaslice koristeći se tradicijom iz talijanskog grada Jesola nedaleko od Venecije.

Božićno drvo više od 20 metara dopremljeno je iz šume Cansiglio u Sjevernoj Italiji i dar je dijeceze Concordia-Pordenone.

Kao i prethodnih godina, papa Franjo nije sudjelovao u inauguraciji nego je na taj dan obišao dvije ustanove u predgrađu Rima, hostel za bolesnike i centar za mlade oboljele od mentalnih bolesti obajvio je Vatiakn. 

Ranije u petak Papa je u audijenciju primio darovatelje božićnog drveta i jaslica kazavši da su to "očaravajući simboli Božića".

"Božićno drvo sa svojim svjetlima podsjeća nas da je Isus svjetlo svijeta, svjetlo duše koja nas izvodi iz mraka neprijateljstva i stvara prostor za oprost", rekao je.

O pijesku koji je ove godine poslužio za izradu jaslica, papa Franjo je rekao da je to "siromašan građevni materijal, ali podsjeća nas na jednostavnost, na malenost kojom se Bog objavio u nestabilnosti Betlehema".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message