Obavijesti

News

Komentari 17

Božinović: Policija će još strože nadzirati poštuju li se mjere

Božinović: Policija će još strože nadzirati poštuju li se mjere

Policija će, kao i insepktori biti u provedbi mjera puno striktiniji što znači da će temeljna, ali i krim policija istraživati postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba, otkrio je Božinović

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u intervjuu za HTV, povodom donošenja novih mjera Nacionalnog stožera, između ostalog, izjavio da će policija puno strože nadzirati poštivanje mjera nego što je to inače bio slučaj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Video vijesti 20.11.2020. 01:04

- Mjere su donesene kako bi se usporilo širenje zaraze, a one ovise o tome koliko će ih se građani pridržavati. Stožer donosi mjere, pratiti će provedbu mjera, i kontrolirati provedbu, ali sve zavisi od pojedinca - kazao je Božinović. 

- Policija će, kao i inspektori biti u provedbi mjera puno striktniji što znači da će temeljna, ali i krim policija istraživati postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba - poručio je ministar. 

S obzirom da smo u petak imali rekordnu brojku umrlih, Božinović smatra kako su ove mjere u ovom trenutku sasvim dovoljne, a hoće li biti strože ovisit će o epidemiološkoj situaciji u budućnosti. 

- Mi cijelo vrijeme pratimo situaciju u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Što se tiče mjera, mi ih donosimo racionalno i promišljeno, i pratit ćemo kako će se ove mjere primjenjivati i kakva će biti provedba, a o tome će ovisi epidemiološka situacija u budućnosti i hoće li biti potrebne nove mjere - kazao je. 

Ministar je komentirao i rad 'ilegalnih' klubova te najavio da će se policija maksimalno angažirati u otkrivanju takvih mjesta.

- I kroz povijest se u sličnim situacijama išlo u nelegalne sfere, od Američke prohibicije, do raznih drugih događaja. Mi smo cijelo vrijeme ukazivali na nužnost pridržavanja mjera kako ne bi morali ići za represivnim djelovanjem policije i drugih službi, tako da, kad nove odluke stupe na snagu, policija će se maksimalno angažirati u otkrivanju takvih mjesta - rekao je Božinović pa se osvrnuo na ugostitelje koji negoduju zbog novih mjera.

- Ugostiteljstvo je u programu mjera Vlade RH gdje će se više od 8 milijardi dato kako bi se sačuvala radna mjesta u tim posebno pogođenim sektorima, a ugostiteljstvo spada u to. Na nama je da činimo sve kako bi se što prije došlo do pada broja novozaraženih kako bi smo sačuvali opstojnost održivost zdravstvenog sustava, posebno bolničkog i nadamo se svijetlu na kraju tunela. Ne trebamo imati iluzije da je to nešto što će se dogoditi sutra - kazao je ministar Božinović. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.