News

Komentari 17

Božinović: Policija će još strože nadzirati poštuju li se mjere

Božinović: Policija će još strože nadzirati poštuju li se mjere

Policija će, kao i insepktori biti u provedbi mjera puno striktiniji što znači da će temeljna, ali i krim policija istraživati postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba, otkrio je Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u intervjuu za HTV, povodom donošenja novih mjera Nacionalnog stožera, između ostalog, izjavio da će policija puno strože nadzirati poštivanje mjera nego što je to inače bio slučaj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mjere su donesene kako bi se usporilo širenje zaraze, a one ovise o tome koliko će ih se građani pridržavati. Stožer donosi mjere, pratiti će provedbu mjera, i kontrolirati provedbu, ali sve zavisi od pojedinca - kazao je Božinović. 

- Policija će, kao i inspektori biti u provedbi mjera puno striktniji što znači da će temeljna, ali i krim policija istraživati postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba - poručio je ministar. 

S obzirom da smo u petak imali rekordnu brojku umrlih, Božinović smatra kako su ove mjere u ovom trenutku sasvim dovoljne, a hoće li biti strože ovisit će o epidemiološkoj situaciji u budućnosti. 

- Mi cijelo vrijeme pratimo situaciju u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Što se tiče mjera, mi ih donosimo racionalno i promišljeno, i pratit ćemo kako će se ove mjere primjenjivati i kakva će biti provedba, a o tome će ovisi epidemiološka situacija u budućnosti i hoće li biti potrebne nove mjere - kazao je. 

Ministar je komentirao i rad 'ilegalnih' klubova te najavio da će se policija maksimalno angažirati u otkrivanju takvih mjesta.

- I kroz povijest se u sličnim situacijama išlo u nelegalne sfere, od Američke prohibicije, do raznih drugih događaja. Mi smo cijelo vrijeme ukazivali na nužnost pridržavanja mjera kako ne bi morali ići za represivnim djelovanjem policije i drugih službi, tako da, kad nove odluke stupe na snagu, policija će se maksimalno angažirati u otkrivanju takvih mjesta - rekao je Božinović pa se osvrnuo na ugostitelje koji negoduju zbog novih mjera.

- Ugostiteljstvo je u programu mjera Vlade RH gdje će se više od 8 milijardi dato kako bi se sačuvala radna mjesta u tim posebno pogođenim sektorima, a ugostiteljstvo spada u to. Na nama je da činimo sve kako bi se što prije došlo do pada broja novozaraženih kako bi smo sačuvali opstojnost održivost zdravstvenog sustava, posebno bolničkog i nadamo se svijetlu na kraju tunela. Ne trebamo imati iluzije da je to nešto što će se dogoditi sutra - kazao je ministar Božinović. 

 

Najčitaniji članci