Obavijesti

News

Komentari 9

Braća bombaši u zračnoj luci Bruxelles su radili kao čistači?

Braća bombaši u zračnoj luci Bruxelles su radili kao čistači?
1

Tako su mogli dobiti odličan uvid u funkcioniranje zračne luke. Čistili su zračnu luku i jedan restoran. Stric tvrdi i da nisu završili srednju školu, a na aerodromu su radili u ljetnim mjesecima

VIDEO

Braća Ibrahim i Khalid el-Bakraoui koji su u Bruxellesu sa sobom u smrt poveli više od 30 ljudi, radili su u zračnoj luci kao čistači, tvrdi njihov stric.

Tako su mogli dobiti odličan uvid u funkcioniranje zračne luke. Čistili su zračnu luku i jedan restoran. Stric tvrdi i da nisu završili srednju školu, a na aerodromu su radili u ljetnim mjesecima. Uprava zračne luke nije htjela komentirati ove navode.

Khalid i Ibrahim su otprije poznati policiji. Sumnjali su da su braća unajmila stan u kojem su živeli neki od napadača u Parizu. Navodno su im nabavljali i oružje. Ibrahim je poginuo u samoubilačkom napadu u zračnoj luci, a njegov brat u metrou. Braća su pobjegla policiji tijekom racije 15. ožujka.

Khalid (27) je rođen u Bruxellesu i 2011. godine je osuđen zbog niza krađi automobila i osuđen je na pet godina zatvora. Na teret mu se 2011. stavljalo i protuzakonito posjedovanje kalašnjikova. Pušten je, ali je prekršio uvjete pa je Interpol u kolovozu za njim raspisao nalog za uhićenje. Ibrahim (30) je također bio rođen u Bruxellesu. Bio je u siječnju 2010. godine uključen u pljačku u kojoj je ubio policajca.

Tada su gradonačelnik Bruxellesa Freddy Thielemans i načelnik Molenbeeka Philippe Moureaux o oružanoj pljački rekli da je to "normalno u velikom gradu". Izazvali su burne reakcije. Ibrahim je dobio deset godina zatvora, ali je pušten 2014. Tuske su vlasti nedavno objavile da su Ibrahima uhvatile 2015. godine na granici sa Sirijom te da su ga izručile Nizozemskoj. Belgijske su vlasti o svemu bile obavještane, ali su navodno ignorirale upozorenja. Osim toga, jučer je objavljeno da su braća bila i na popisu traženih terorista Sjedinjenih država.

Stric kaže da su roditelji braće shrvani i traumatizirani. 

- Ne jedu, ne spavaju i ne govore. Ibrahim je imao i djevojku Sandrinu, njoj je srce slomljeno - tvrdi.

Stric kaže i da su Ibrahim i Khalid bili uzorni đaci i pametni momci, ali su odustali od škole i okrenuli se kriminalu. Radikalizairali su se u zatvoru, piše Daily Mail.

- Prije smo svi bili bliski u obitelji, a nakon zatvora oni su se potpuno promijenili. Njihova odjeća, izgled, kompletno držanje kao da je pripadalo nekim drugim ljudima. Nikad ne bih pomislio da bi počinili takav horor. Ibrahim je uvijek pomagao ljudima - kaže razočarani stric. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...