Obavijesti

News

Komentari 17

Brani se šutnjom: Mjesec dana pritvora za bombaša iz Botinca

Brani se šutnjom: Mjesec dana pritvora za bombaša iz Botinca
3

Sudac istrage je osumnjičenom Branku Novaku (55) odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kaznena djela za koja ga se tereti

VIDEO

Branitelja Branka Novaka (55) policija je kazneno prijavila za pokušaj ubojstva vlasnika kafića Miki Mihaela Holende (39) te za dovođenje u opasnost.

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, gdje se branio šutnjom, odveli ga na Županijski sud u Zagrebu. Istražni sudac odredio mu je jednomjesečni zatvor kako ne bi ponovio zločin. Sumnjiče ga da je u petak oko 22 sata na terasi kafića u zagrebačkom Botincu iz čista mira sjekirom napao Holendu, a nakon što se on obranio stolicom, bacio je bombu na terasu kafića i ozlijedio sedmero ljudi. Nakon toga je otišao, putem bacio sjekiru i sam nazvao policiju.

- Nije istina da smo se svađali. Ja sam ga samo pokušao smiriti - kazao nam je jučer Holenda, koji je u eksploziji lakše ozlijeđen. Najgore je prošao Ivica Blažak (56) zvani Cicko, koji se još bori za život u KBC-u Zagreb. Ima vrlo teške ozljede unutarnjih organa te je na respiratoru.

- Moj sin je sjedio s njim za stolom. Popio je pola pive i otišao. Došao je do raskrižja kad je čuo eksploziju - kazao nam je Ivičin rođak i suborac Hasan Delić. Ivica živi sam u stanu u Botincu. Djece nema, a od supruge se rastao. I on je bio branitelj te je u vojnoj mirovini. Kao i Novak pravi je veteran, koji je na fronti proveo 1714 dana.

- Imao je PTSP, kao i ja. Zajedno smo se liječili u Jankomiru. No bio je jako dobar i nikome nije radio probleme - kaže Delić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.