Obavijesti

News

Komentari 136

Branitelji: Ako Vlada ne skine preostalu ploču, onda ćemo mi

Branitelji: Ako Vlada ne skine preostalu ploču, onda ćemo mi
1

Apeliraju na predsjednika Republike Hrvatske da pokuša inicirati dijalog u društvu o svim spornim pitanjima, a naročito da taj dijalog pokuša inicirati s Vladom RH

VIDEO

Zahtijeva se od Vlade RH da u roku 14 dana naloži uklanjanje preostale dvojezične/dvopismene ploče sa zgrade PP Vukovar, koja kao simbol stradanja još uvijek frustrira i time nanosi štetu zdravlju direktnih stradalnika Domovinskog rata, s osobnim iskustvom stradanja te članovima njihovih obitelji kao i velikom broju svih onih u RH koji shvaćaju problem. 

Ako se to ne učini, branitelji iz cijele Hrvatske to će učiniti u cilju zaštite branitelja, stradalnika i građana Vukovara, zaključeno je danas na sastanku koordinacijsko-operativnog tima RH uz nazočnost predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i najšire braniteljske populacije.

Apeliraju na predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića da pokuša inicirati dijalog u društvu o svim spornim pitanjima, a naročito da taj dijalog pokuša inicirati s Vladom.

U zaključcima sa sastanka navodi se i kako će se povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se kolonom sjećanja obilježava 18. studenog, isti održati u organizaciji branitelja, stradalnika i građana cijele Hrvatske, pod motom "Vukovar mjesto posebnog pijeteta-bolje časno umrijeti nego sramno živjeti", a članovi žele da se odavanje posebnog pijeteta ove godine proširi i na Škabrnju.

- Predstavnicima vlasti koja je uzrokovala ovakve traume, iskazat će se nepoželjnost njihove nazočnosti u Vukovaru u te dane - poručuju iz KOT-a, a ponovno je istaknut rok od 14 dana unutar kojeg od Vlade traže da uklone preostale dvojezične/dvopismene ploče sa zgrade PP Vukovar.

Zatraženo je i da se svi suspendirani policajci, koji su vršili nadzor dvojezičnih/dvopismenih ploča u Vukovaru, vrate na posao i da se protiv istih obustavi disciplinski postupak jer se sa stajališta legalnog i legitimnog nisu stekli svi uvjeti za postavljanje dvojezičnih/dvopismenih ploča. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...