Obavijesti

News

Komentari 24

'Branitelji su zaslužni što sada živimo u slobodnoj Hrvatskoj'

'Branitelji su zaslužni što sada živimo u slobodnoj Hrvatskoj'
11

Na Trgu svetog Marka u Zagrebu u 12 sati održat će se prigodni program i ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne, čime će se ujedno obilježiti i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni

VIDEO

Uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, visoka državna izaslanstva položila su vijence na Gradskom groblju Mirogoj - i to ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Pogledajte video

Državni vrh bio na misi u Crkvi sv. Marka povodom Dana neovisnosti Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Politiko on Tuesday, October 8, 2019

Vijence su položili premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izaslanstvu su bili i brojni ministri: ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica demografije, obitelji, socijalne politike i mladih Vesna Bedeković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i drugi. Počast su došli odati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi.

Nakon toga, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, premijer i predsjednik Sabora nazočili su misi za Domovinu u crkvi sv. Marka.

Na Trgu svetog Marka u Zagrebu u 12 sati održat će se prigodni program i ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne, čime će se ujedno obilježiti i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni. U okviru svečanog programa na Markovu trgu, u glazbenom dijelu programa nastupit će Orkestar Oružanih snaga RH i drugi.

Krstičević poslao čestitku

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u utorak čestitku za Dan neovisnosti svima, a posebice hrvatskim braniteljima, junacima Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja te istaknuo da su oni zaslužni što živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

- Posebnu zahvalu upućujem hrvatskim braniteljima, junacima Domovinskog rata koji su zaslužni što danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Neovisnost i samostalnost Hrvatska je teško stekla žrtvom brojnih hrvatskih branitelja. Danas je naša obveza graditi budućnost Hrvatske na vrijednostima Domovinskog rata, koji je temelj moderne hrvatske države.

Moramo podizati buduće generacije i stvarati im svaki dan nove mogućnosti i prilike u našoj domovini, ne zaboravljajući naš temelj i mjeru vrijednosti - Domovinski rat

Zajedništvom i predanim radom gradimo budućnost sigurne i prosperitetne Republike Hrvatske na ponos hrvatskih građana", napisao je Krstičević u čestitki koju je uputio svim Hrvaticama i Hrvatima, pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, djelatnicama i djelatnicima Ministarstva obrane, hrvatskim braniteljima i članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.