Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brat i sestra dijele bolesničku sobu: 'Nikada nećete biti sami'

Dječaka i djevojčicu u zagrljaju majka je snimila krajem siječnja u njihovoj bolesničkoj sobi u Ottawi nakon što su liječnici obitelji priopćili da je tumor kojeg Jacob ima vjerojatno neizlječiv

Foto: Facebook
22 komentara

Jacobe i Sophia, volim vas. Žao mi je zbog ovog što vam je život priredio, ali bit ću uz vas svakog trenutka. Nikada nećete ostati sami, napisala je u dirljivoj objavi ispod fotografije na Facebooku Kanađanka Liliane Hajjar, majka 14-godišnjeg sina i petgodišnje kćeri koji se zajedno liječe od iste vrste tumora. 

Dječaka i djevojčicu snimila je krajem siječnja u njihovoj bolesničkoj sobi u Ottawi nakon što su liječnici obitelji priopćili da je tumor kojeg Jacob ima vjerojatno neizlječiv i da se pripreme na najgore.

Jacob je u međuvremenu operiran i za sad se dobro oporavlja. 

Tumor od kojeg se brat i sestra liječe uzrokuje genetska mutacija zbog koje oboljenje može postati izuzetno agresivno. Jacob je imao samo pet godina kada mu je dijagnosticirana bolest. Prošao je agresivno liječenje zbog kojeg je izgubio vid na jedno oko, a na jedno uho izgubio je sluh. Ipak, nakon 10 mjeseci liječnici su utvrdili da je tumor nestao. Cijela obitelj potom je prošla testiranje kojim je utvrđeno da nose problematičan gen koji je uzrok Jacobove bolesti.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Kod njegovog sedmogodišnjeg brata Liama gen nije pronađen, ali su ga potvrdili kod mlađe sestre Sophie.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Od rođenja je pod stalnom kontrolom liječnika, a 2016. godine dijagnosticiran joj je isti oblik tumora kao i kod Jacoba i to na istom mjestu, na mozgu. Obitelj je ponovno morala proživljavati istu agoniju. Iako je tumor na mozgu uspješno operiran, ubrzo su otkrili da se Jacobu sada pojavio na bubrezima. Da stituacija bude još teža, u narednom tjednu potvrđen je novi tumor i kod Sophie. 

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

- Ovo je najtužnija fotografija koju sam ikada vidjela. Slomljena sam, svi smo. Nisam zamišljala ovakav život za njih, ali bit ćemo uz njih svakog trenutka - napisala je njihova majka Liliane Hajjar na Facebooku.

Obitelj je pokrenula akciju na stranici GoFundMe gdje prikuplja pomoć za liječenje. 

Možda vas zanima i ovo:
Message