Obavijesti

News

Komentari 81

Brat silovao autističnu sestru koja je zatrudnjela i pobacila. Dobio je dvije godine zatvora

Brat silovao autističnu sestru koja je zatrudnjela i pobacila. Dobio je dvije godine zatvora
1

Stravičan slučaj s juga Hrvatske dobio je pravosudni epilog na Vrhovnom sudu: mladiću optuženom za spolni odnošaj bez pristanka nad sestrom potvrđena je prvostupanjska presuda te mora u zatvor na dvije godine!

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo optužnicom je teretilo tada 20-godišnjaka zbog počinjenja teškoga kaznenog djela protiv spolne slobode te kaznenog djela rodoskvrnuća. No Županijski sud mladiću je izrekao kaznu od dvije godine zatvora, koju je u cijelosti potvrdio Vrhovni sud. Prema optužnici, okrivljeniku se stavljalo na teret “da je uporabom sile počinio kaznena djela 27. prosinca 2014. godine u obiteljskom stanu...”, “na štetu oštećene (1996. godište) koja je zbog bolesti nesposobna za samostalan život”.

Mladić je de facto silovao svoju autističnu sestru, a pitanje je bi li uopće ovaj predmet došao pred sud da nije bilo tužiteljice. Djevojka, koja nije bila u stanju braniti se niti pojmiti što se događa, ali niti istražiteljima poslije išta reći o svemu, nakon silovanja je zatrudnjela! U petome mjesecu nesretna djevojka obavila je medicinski prekid trudnoće, koji je umalo završio tragično. Došlo je do početka sepse te je jedva punoljetna, teško bolesna djevojka, jedva preživjela. U to vrijeme istražitelji su već sumnjali da je riječ o počinjenju kaznenog djela, imajući u vidu stanje djevojke, no nisu mogli identificirati sumnjivca.

No zamjenica županijskog državnog odvjetnika zadužena za slučaj preko DNK fetusa (koji se čuva neko vrijeme) te izuzimanjem DNK od svih potencijalnih sumnjivaca došla je do identiteta počinitelja. Pokazalo se da je to djevojčin brat, koji je, tek suočen s dokazima, priznao krivnju, a potom je proveo neko vrijeme u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Iako je postojala sumnja da nije bila riječ o izoliranom, pojedinačnom slučaju, takvo nešto nikad nije dokazano. Suce na Županijskom sudu također je šokirao ovaj slučaj, no iako je sankcija za ovo kazneno djelo mogla biti do deset godina zatvora, bilo je olakotnih okolnosti, poput mladićeva priznanja, teških životnih okolnosti, kao i obiteljske situacije, koja bi se dodatno pogoršala odlaskom osuđenog na dugotrajniju robiju.

Takav stav prvostupanjskog suda prihvatio je Vrhovni sud RH te presudu potvrdio.

Dosadašnja je praksa različita kad je riječ o sankcijama u ovakvim predmetima, a iako niti jedan slučaj nije identičan, čini se da su kazne često bliže minimalnim nego onim najvišim.

Tako je danas 64-godišnjak osuđen na četiri godine zatvora zbog višestrukog silovanja dvije maloljetne unuke svoje supruge, a prije desetak godina tada 22-godišnjak dobio je također četiri godine zatvora zbog silovanja dvije 17-godišnje djevojke.

Jednako tako, prošle godine 20-godišnjak je dobio godinu dana zatvora zbog silovanja 17-godišnje djevojke na dočeku Nove godine (jedinstvena kazna od dvije godine uključivala je prijetnje te razbijanje apartmana), a prije dvije i pol godine na (nepravomoćnu) kaznu od sedam godina zatvora osuđen je 53-godišnji “otac iz pakla” zbog silovanja 17-godišnje kćeri, koja je zbog traume završila na psihijatriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa