Obavijesti

News

Komentari 104

Prizor užasa: Brata Maje Paole iz Big Brothera držali kao roba

Prizor užasa: Brata Maje Paole iz Big Brothera držali kao roba
1

Obitelj iz Draganića sumnjiče za trgovinu ljudima. Na ispitivanju su opovrgnuli sve optužbe, a izmučenom muškarcu ne smiju se više približavati. On je bio pretučen i neuhranjen

VIDEO

Rasim Ćufurović već tjedan dana se oporavlja u karlovačkoj bolnici nakon što je pobjegao od obitelji koja ga je mučila kao roba. Uspio je preživjeti brojna zvjerstva, no njegovi mučitelji pušteni su na slobodu.

Sad je na sigurnom

- Zdravstveno stanje pacijenta je bolje u odnosu na ono kad je zaprimljen u bolnicu. No ono je i dalje teško jer je zaprimljen pothranjen, iscrpljen te s velikim brojem manjih i starih povreda po tijelu. Pacijentu se i dalje pruža liječnička pomoć te će u bolnici biti zadržan do daljnjega - rekao je Vladimir Bauer, zamjenik ravnatelja karlovačke bolnice.

Oporavak će vjerojatno biti dug jer su ga posljednjih 550 dana u Draganiću tukli, ponižavali i na njemu se cijelo vrijeme iživljavali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čuvao im ovce

Prema pričama mještana, Rasim je došao u mjesto u potrazi za poslom. Prvo je radio poljoprivredne poslove u zamjenu za hranu. Bio je zapušten i navodno nitko osim jedne obitelji i Draganića nije kontaktirao s njim. U tih godinu i pol navodno je odlazio od njih, no uvijek se vraćao jer nije imao gdje otići. S obzirom na njegove ozljede, cijelo vrijeme su ga maltretirali i zlostavljali. Istražitelji su, kad su saznali za zlostavljanja, okupirali kuću obitelji. Nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu i sudu, sudac istrage pustio ih je na slobodu. Zabranio im je da mu prilaze na manje od 50 metara, kao i svaki kontakt s njim. Smatrao je, pošto je žrtva u bolnici i na sigurnom, s obitelji neće dolaziti u kontakt dok ne ispitaju svjedoke. Tijekom trajanja istrage moraju se redovito javljati u policijsku postaju. Ako išta prekrše, završit će u pritvoru. Članove obitelji zasad su optužili za trgovanje ljudima. Ako ih zato optuže i osude, prijeti im od jedne do deset godina iza rešetaka.

Ima sedam braće i sestara

Inače, Rasim je imao jako teško djetinjstvo što je snažno utjecalo na njegov životni put. Njegovi roditelji živjeli su u Velikoj Kladuši. Tu im se rodilo dvoje djece. Godine 1974. preselili su se u Cetingrad, gdje im se rodilo još sedmero djece. Nakon svađe majke i oca, najstarija kći odlazi iz obitelji te ju je usvojila obitelj iz Velike Kladuše. Problemi u obitelji i dalje su rasli pa je reagirao Centar za socijalnu skrb iz Karlovca. Roditeljima su oduzeta sva djeca te privremeno smještena u Karlovac.

Kasnije su jednog po jednog udomljavali u druge obitelji.

Sestra Međida dobila je novo ime, Maja Paola, a za njezinu sudbinu javnost je doznala kad se prijavila u televizijski show “Big Brother”.

Obitelj se probala okupiti

- Za bratovo stanje saznala sam iz novina. Nisam ga vidjela godinama. Još ne znam detalje. Do njega ću otići čim prije - kratko nam je jučer rekla Maja Paola.

Svu braću i sestre je prije nekoliko godina pokušala okupiti sestra Bekira Beganović. Tu su joj pomagala i 24sata. Maja je tad bila presretna jer je srela sestru za koju nije ni znala. Nije se odvajala od nje, kao ni od brata Rasima. Iako je kod susreta pokušavao ostati čvrst, svladale su ga emocije i od sreće je proplakao.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a