Obavijesti

News

Komentari 17

Britanci u strahu od 'ledene zvijeri': Snježni nanosi i niske temperature haraju i Škotskom

Britanci u strahu od 'ledene zvijeri': Snježni nanosi i niske temperature haraju i Škotskom

Ozbiljnije upozorenje od snježne oluje Darcy na snazi ​​je za Essex, Kent, Suffolk, Norfolk i mali dio jugoistočnog Londona, gdje prognostičari upozoravaju i na nastanak struje

VIDEO

Oluja Darcy danas je donijela kaos u Britaniju, sa snijegom visokim do 30 centimetara i vjetrom od 80 km/h, došlo je do prometnih nesreća, otkazivanja vlakova i blokade cesta, pa je zbog toga nazvana i 'Zvijer s Istoka II'.

Veći dio Engleske i Škotske prekriven je snijegom, a temperature se u Škotskoj spuštaju i do -7 °C stupnjeva kao i 'oštro hladan' vremenski sustav donesen iz Ukrajine i Crnog mora.

Visoki snježni nanosi koje su timovi za čišćenje cesta opisali 'višima od ralica za snijeg' viđeni su u Suffolku, zbog čega su blokirane ceste, pa su neki vozači u ovoj situaciji bespomoćni. Upozorenje od nanosa snijega na snazi ​​je u istočnoj polovici Velike Britanije od jutros do srijede u ponoć, od južne obale blizu Brightona do Shetlanda kod sjeverne Škotske.

Ozbiljnije upozorenje na snazi ​​je za Essex, Kent, Suffolk, Norfolk i mali dio jugoistočnog Londona, gdje prognostičari upozoravaju na nastanak struje. Nadalje, padaline snijega do 10 centimetara biti će široko rasprostranjene, a na nekim područjima će se povećati i do 30 centimetara. Očekuje se da će najjači snijeg biti danas, a sutra i srijedu bi trebao malo popustiti.

Weather pics from Storm Darcy from around Suffolk ❄️☃️ Send us your photos and we will share them on our page 📸 #BeastfromtheEast2

Objavljuje BBC SuffolkNedjelja, 7. veljače 2021.

Također postoji strah od prekida napajanja širom zemlje u narednim danima, nakon što su stanovnici Edinburgha prijavili prekide u nedjelju navečer. SP Energy Networks rekao je da je svjestan prekida napajanja u Edinburghu i Lothianima te da inženjeri rade na obnavljanju opskrbe.

Upozorenje Met Officea glasilo je kako će: 'Nakupine snijega biti visoke 10, 20, a mala šansa je i za 30 centimetara snijega na nekoliko lokacija. Vrlo snažni istočni vjetrovi s udarima od 64-72 km/h u unutrašnjosti i 80-90 km/h duž obala okrenutih sjeveroistoku također će dovesti do nanosa snijega. Tijekom ponedjeljka ujutro snijeg će biti isprekidan prije nego što će se krenuti postupno ublažavati'.

Mladen Pavić: U zadnja tri dana Petrinja dobila 80 kontejnera
Mladen Pavić: U zadnja tri dana Petrinja dobila 80 kontejnera

Upozorenja koja su danas na snazi ​​u Velikoj Britaniji do 14 sati glase: 'Postoji velika vjerojatnost da ceste mogu biti blokirane zbog snijega, a vjerojatno će biti i mnogih vozila i putnika koji će zapeti u snijegu. Vjerojatni su duži prekidi u napajanju i ostalim uslugama, poput plina, vode, telefona i mobitela.'

The snow from Storm Darcy is making conditions on the county's roads difficult today so please avoid travelling. Our...

Objavljuje Essex PolicePonedjeljak, 8. veljače 2021.

Večeras će biti još snijega širom jugoistočne Engleske, dok se na sjeveroistoku predviđa nastavak snježnih pljuskova - s vrlo hladnim kišama i pljuskovima snijega koji se očekuju u ponedjeljak na istoku i sjeveroistoku. Jugoistočna željeznica strogo je savjetovala putnike da danas ne pokušavaju putovati njezinom mrežom nakon što je najavila da će linija Maidstone East biti zatvorena zbog 'ozbiljnosti prognoze'.

Centar za cjepiva u bolnici Clacton zatvorio se rano u nedjelju, dok je Essex Partnership University NHS Foundation Trust objavio da je njegov centar za cijepljenje na stadionu Jobserve Community u Colchesteru zatvoren od 13:30 zbog snijega. 

Ilijaš: Vlada će naći rješenje za račune za struju Zagrepčana koji još žive u kontejnerima
Ilijaš: Vlada će naći rješenje za račune za struju Zagrepčana koji još žive u kontejnerima

- Bit će značajnih ometajućih snježnih padalina na cijelom jugoistoku. Postoji mala šansa, posebno kod Kenta i North Downsa, da bude i do 25-30 centimetara snijega. Postoji prijetnja i od padanja snijega u kombinaciji s izuzetno jakim istočnim vjetrom. Čak i u unutrašnjosti tog područja nalet bi mogao biti 72 km/h i veći od onog na obalama. To bi moglo dovesti do značajnog nanosa snijega i očita pojava mećave - tvrdi meteorologinja Sarah Kent.

Storm Darcy has covered London in snow!

Objavljuje Mushtaq ChoudharyPonedjeljak, 8. veljače 2021.

Glavni meteorolog ureda Met Paul, Paul Gundersen rekao je: 'Ujedinjeno Kraljevstvo očekuje izrazito hladno i snježno razdoblje tijekom sljedećeg tjedna, a do nedjelje će u cijeloj Velikoj Britaniji biti vrlo hladan zrak. Pljuskovi snijega će se nakupljati po istočnim područjima. Očekuje se šire rasprostranjen snijeg i mogli bismo vidjeti 5-10 cm snijega, uz mogućnost da će nekoliko mjesta imati i do 20 centimetara ili više. S ovako lošim vremenskim prilikama važno je biti u toku s najnovijim prognozama. '

Storm Darcy affects large parts of UK

Upozorenja o hladnom vremenu su na snazi ​​u cijeloj Engleskoj, a temperature širom Velike Britanije padaju kako dolazi hladni zrak, noćni mrazovi i hladnoća vjetra zbog kojih se i na dnevnim temperaturama sve smrzava.

Jučer je muškarac za kojeg se smatra da je surfao zmajem umro na plaži usred olujnog vremena. Policija iz Suffolka rekla je da smrt muškarca, kojeg su prolaznici pronašli na obali na plaži Walberswick, ne smatra sumnjivom.

'Je li nadležnim službama ovo područje uopće prioritet?'
'Je li nadležnim službama ovo područje uopće prioritet?'

Policija je priopćila kako se vjeruje da je muškarac koji je imao 50-ih godina surfao zmajem. Hitne službe pozvane su u nedjelju u 15:20 sati zbog izvještaja o zabrinutosti za muškarca koji je bio u moru. Obalna straža, Hitna pomoć istočne Engleske i policija prisustvovali su mjestu događaja. Muškarac je dobio medicinsku pomoć, ali je preminuo na mjestu događaja. Obaviješteni su njegovi najbliži rođaci.

A car drives along the A924 on a snow-covered Moulin Moor near Pitlochry as storm Darcy approaches the country

Dr Owen Landeg, vođa Groupe, Extreme Events and Health Protection u PHE, rekao je: 'Hladno vrijeme nije samo neugodno već može imati ozbiljan utjecaj na zdravlje. Za starije ljude i one s problemima srca i pluća može povećati rizik od srčanog udara, moždanog udara i infekcija prsnog koša. Dakle, u ovom je trenutku uistinu presudno prisjetiti se i provjeriti slabe, starije susjede ili rođake, posebno one koji žive sami ili koji imaju ozbiljne bolesti. Također je korisno provjeriti imaju li dovoljno hrane i pića te bilo kakvih lijekova koji su im potrebni'.

Prošle godine KNMI - nacionalna služba za prognozu vremena u Nizozemskoj - pridružila se Met Officeu i Met Éireannu u grupi za imenovanje oluja zapadne Europe. Ostale europske zemlje koje će imenovati utjecajne oluje uključuju Francusku, Španjolsku i Portugal u jugozapadnoj Europi te Švedsku, Norvešku i Dansku u sjevernoj Europi, prenosi Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.