Obavijesti

News

Komentari 4

Britanka je lažno optužila 12 Izraelaca za silovanje na Cipru

Britanka je lažno optužila 12 Izraelaca za silovanje na Cipru
4

Britanska tinejdžerica osuđena je za obmanjivanje javnosti kada je lažno optužila 12 Izraelaca da su je grupno silovali na Cipru gdje je radila sezonu

VIDEO

Britanska tinejdžerica, koja je lažno optužila 12 Izraelaca za grupno silovanje, proglašena je krivom na sudu u Cipru jer je izmislila priču da je bila žrtva brutalnog seksualnog napada.

Mladoj Britanki, čiji identitet niti godište Daily Mail ne otkriva, prijeti godina dana zatvora jer je, kako sudac poručuje, nepouzdani svjedok te je lagala u znak osvete. 

Naime, željela se osvetiti muškarcima koji su je snimali dok je imala seksalne odnose s muškarcem kojeg je upoznala u hotelu.

Cijeli proces se protegnuo na gotovo pet mjeseci tijekom kojih je sudac Michalis Papathanasiou zaključio da je Britanka lagala o napadu te ju osudio po jednoj točki optužnice, obmanjivanja javnosti. Djevojci prijeti do godinu dana zatvora i maksimalna novčana kazna od 13-ak tisuća kuna. 

Konačna presuda odgođena je za 7. siječnja. Obrana je najavila žalbu, a tužitelji zatražili oštru kaznu.

Prilikom izlaska iz zgrade suda, optužena je podigla palčeve u znak zahvale pristašama koji su njoj i majci dobacili i maske kako bi pokrile lice. 

Britankina strana priče

Tinejdžerka iz Derbyshirea izjavila je da je napadnuta u ranim jutarnjim satima 17. srpnja u hotelu u kojemu je živjela za vrijeme privremenog rada.

Naime, Britanka je bila na sezonskom radu u ljetovalištu Ayia Napa poznatom po burnom noćnom životu. Ondje je započela ljetnu romansu s 21-godišnjim Izraelcom Samom koji je odsjeo u drugom hotelu s prijateljima. Dvije noći zaredom prije napada imala je seksualne odnose sa Samom, a tom prilikom su njegovi prijatelji došli u sobu i snimali ih mobitelom.

A British woman, accused of lying about being gang raped, covers her face as she arrives at the Famagusta courthouse in Paralimni

Policija je tada upala u Samovu hotelsku sobu i uhitila 12 Izraelaca. DNK testiranje je pokazalo da su trojica od uhićenih imala seksualne odnose s Britankom, ali oni su tvrdili kako je ona na to pristala. Policija je zaplijenila njihove mobitele i otkrila da je nekolicina njih snimala seksualni odnos Britanke i Sama, što je bio razlog njene optužbe. Htjela je izbjeći sramotu, zaključio je sudac.

Policija je već tijekom istrage počela sumnjati u tinejdžerkinu priču nakon što je osoblje hotela s pet zvjezdica u koji je Britanka smještena nakon napada, opisalo kako je skakala od sreće po krevetu s dva prijatelja veseleći se luksuznom smještaju. Kada su je došli ponovno ispitati pronašli su je kako opušteno uživa pokraj bazena.

- Nije izgledala kao žena koju je samo dan ranije silovalo 12 muškaraca, rekao je izvor u policiji.

- Naravno, svaka osoba različito reagira na traumatićne događaje, ali ovo nije bilo uobičajeno ponašanje, zaključili su u policiji.

Tjedan dana nakon incidenta policija je pustila na slobodu petero osumnjičenih zbog nedostatka dokaza da su uopće bili u hotelskoj sobi u vrijeme navodnog silovanja. Sedmorica ostalih Izraelaca puštena je kasnije bez podizanja optužnice.

Mlada Britanka provela je više od mjesec dana u zatvoru u Nikoziji iščekujući suđenje. Oduzeli su joj putovnicu kako bi ju spriječili da napusti državu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..