Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Britanka sinoć pala s kruzera, spasio ju je hrvatski poručnik

Posada ophodnog broda Obalne straže pronašla je i spasila nestalu Britanku, koja je pala u more s kruzera "Norwegian star". Pronašli su je na udaljenosti od 60 nautičkih milja od Pule. U hladnom moru je bila 10 sati

Foto: Obalna straža RH
116 komentara

Posada ophodnog broda Obalne straže  "Cavtat" spasila je Britanku E.L. (46) koja je s kruzera "Norwegian star" pala u more . U more u sjevernom Jadranu pala je sinoć malo prije ponoći, a spašena je jutros nakon velike potrage. Pronašli su je na 60 nautičkih milja od Pule.

Ophodni brod i zrakoplov  u potragu su krenuli u svitanje, oko 6:30 sati. Oko 9:40 sati uočili su ženu u moru te je brzom akcijom plivača spasioca pet minuta kasnije spasili i ukrcali na brod Obalne straže.

Ruta kojom je plovio kruzer Foto: Marine Traffic

S obzirom na dobro zdravstveno stanje, brodom su je prebacili u Pulu.

Ravnateljica pulske Opće bolnice, Irena Hrstić potvrdila je da se Britanska državljanka nalazi u bolnici u Puli. 

- Pacijentica je na sreću dobro, a trenutno se nalazi u hitnom traktu gdje ju pregledavaju liječnici. Prema prvom kliničkom pregledu pacijentica je dobrog općeg stanja i nije životno ugrožena - kazala je ravnateljica Hrstić.

Ophodni brod pronašao ju je na oko 1300 m udaljenosti od mjesta gdje je pala u more, odnosno 60 nautičkih milja od luke Vargarola u Istri, iz koje je brod isplovio u potragu.

- Spasili smo jedan ljudski život. Taj osjećaj ne može se mjeriti ni sa čime. U svim segmentima ove zaista dramatične situacije pokazali smo da smo dobro obučeni i  uvježbani. Ponosan sam na cijelu posadu broda, a posebno na kolegu, poručnika korvete Marina Delića, plivača spasioca, koji je gospođu, vidno onemoćalu dugotrajnim boravkom u moru, iznio iz mora na palubu broda - kazao je zapovjednik broda, poručnik fregate Lovro Orešković.

U potragu su bili uključeni i plovilo Lučke kapetanije Rijeka te tri civilna broda.

Možda vas zanima i ovo:
Message