Obavijesti

News

Komentari 3

Britanska emisija 'Travel Man' danas o Hrvatskoj i Dubrovniku

Britanska emisija 'Travel Man' danas o Hrvatskoj i Dubrovniku
1

Na britanskom TV kanalu Channel 4 u ponedjeljak navečer bit će prikazana prva epizoda devete sezone popularne emisije Travel Man u cijelosti posvećena Dubrovniku i njegovoj regiji

VIDEO

O tome su u ponedjeljak izvijestili iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), dodajući da će u toj emisiji poznati dvojac predstaviti kulturno-zabavne sadržaje, enogastronomiju, aktivni odmor, znamenitosti i druge sadržaje iz Dubrovnika i okolice.

Očekujući da će to pridonijeti daljnjoj prepoznatljivosti Hrvatske na britanskom tržištu, direktor HTZ-a Kristjan Staničić i direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić ističu i da s tog tržišta iz godine u godinu i Hrvatska i Dubrovnik bilježe pojačanu potražnju.

- Iz Velike Britanije u dosadašnjem dijeli ove turističke godine bilježimo porast turističkog prometa od 4 posto, a vjerujemo da će dodatno zanimanje potaknuti i emisija Travel Man na Channel 4, koji je uz BBC najgledaniji britanski TV kanal, poručio je Staničić, dodajući da emisiju prati više od dva milijuna gledatelja u Velikoj Britaniji, ali i više milijuna u SAD-u, Kanadi, Australiji i Indiji, a to je potvrdila i direktorica producentske tvrtke North One TV koja producira Travel Man-a Nicola Silk.

Series 9 Trailer | Travel Man

Richard is back for one last series! Tune in from Monday 21st October, Channel 4 at 8.30pm.

Posted by Travel Man: 48 hrs in on Thursday, 17 October 2019

- Dubrovnik je odabran zbog svoje inspirativnosti, što je i inače glavni motiv za odabir destinacije koje predstavljamo u emisiji, ali i zbog nevjerojatne potražnje za tom destinacijom na britanskom tržištu. Dubrovnik sadrži idealnu kombinaciju povijesti, kulture i sunčanog vremena te je sjajan izbor za premijeru devete sezone emisije, poručila je Silk, naglašavajući da su Dubrovčani oduševili gostoprimstvom i znanjem o destinaciji.

Najavila je i da će se sigurno ponovno vratiti u Hrvatsku i nastaviti otkrivati druga mjesta i gradove.

U Travel Man-u se prikazuju najatraktivnije svjetske destinacije poput Barcelone, Beča, Istanbula, a u epizodi o Dubrovniku Ayoade i Merchant obilaze lokacije iz serije Igra prijestolja, kušaju stonske kamenice, istražuju padine Srđa, odlaze u potragu za kravatom nadahnuti povijesnim simbolom zemlje, pridružuju se paunima na Lokrumu, posjećuju hotele te kroz interakciju s lokalnim stanovništvom otkrivaju Dubrovnik kao autentičnu destinaciju raznovrsne turističke ponude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.