News

Komentari 1

British Airways ukinuo preko 2000 letova:Nema potrebe za tolikim brojem, nitko ne putuje

British Airways ukinuo preko 2000 letova:Nema potrebe za tolikim brojem, nitko ne putuje

Aviokompanija drastično je smanjila broj letova do ožujka. Uključujući internacionalne i lokalne letove. Uzrok tome je smanjena potražnja letova zahvaljujući pandemiji koronavirusa.

British Airways drastično je smanjio broj letova do ožujka. Uzrok tome je smanjena potražnja letova zahvaljujući pandemiji koronavirusa.

Odbacili su 210 letova u prosincu, 1.146 u siječnju, 210 u veljači i 243 u ožujku. Sveukupno čak više od 2000 letova, prenosi The Sun.

Odluka o smanjenju letova nije utjecala samo na internacionalne rute već i one lokalne primjerice od Londona do Belfasta. Putnici koji su već kupili karte na izbačene datume mogu dobiti povrat cijelog iznosa ili zamijeniti letove.

- Ovo nema nikakve veze sa novim sojem Omicrona ili s povećanim ograničenjima za putovanja. Jednostavno smo očistili raspored zbog smanjene potražnje za letovima. Kao što to rade i druge zrakoplovne kompanije - rekao je glasnogovornik British Airways-a.

Od danas Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je uvela nova pravila putovanja kako bi zaustavili širenje Omicrona. Od 4 sata ujutro, svi stariji od 12 godina koji planiraju ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo moraju napraviti Covid test.

Dolasci iz zemalja koje nisu s crvenog popisa moraju se samoizolirati dok ne dobiju negativan PCR test. Dolasci iz zemalja koje su s crvenog popisa moraju u samoizolaciju 11 dana u hotel.

Ryanair je također nedavno otkazao svoje letove. Više od 230.000 putnika je to poremetilo planove putovanja.  

Najčitaniji članci