Obavijesti

News

Komentari 119

Brkić se u Izraelu slikao kod Isusovog groba i Zida plača

Brkić se u Izraelu slikao kod Isusovog groba i Zida plača
1

Potpredsjednika Hrvatskoga sabora i voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Republike Hrvatske i Države Izrael, izgleda, najviše su se dojmila religijska mjesta

VIDEO

Milijan Brkić bio je u radnom posjetu Izraelu zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom obrane Damirom Krstićevićem. Fotografije i dojmove s putovanja podijelio je na društvenoj mreži. 

Potpredsjednika Hrvatskoga sabora i voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Republike Hrvatske i Države Izrael, izgleda, najviše su se dojmila religijska mjesta. Pa je tako posjetio Isusov grob i Zid plača.

 

[S POGLEDOM U BUDUĆNOST JOŠ SADRŽAJNIJIH ODNOSA HRVATSKE I IZRAELA] Iako vremenski kratak, ali vrlo intenzivan,...

Posted by Milijan Brkić on Tuesday, 24 January 2017

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Iako vremenski kratak, ali vrlo intenzivan, boravak u Svetoj Zemlji na mene je ostavio vrlo snažan dojam. U sklopu službenog posjeta Izraelu izaslanstva Vlade RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, sudjelovao sam na susretima s izraleskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom Izraela Ruevenom Rivlinom te sam se kao voditelj Hrvatsko-izraelske skupine prijateljstva susreo s kolegom voditeljem parlametarne skupine Izralesko-hrvatskog prijateljstva Knesseta Esawijem Frejom.

Uz državnički dio posjeta Izraelu, mene je posebno ispunio posjet bazilici Svetog groba Isusova - najsvetije mjesto za sve nas kršćane.

Tamo smo se susreli s našim franjevcem, koji je došao iz Nazareta i postao čuvar Isusovog groba. Fra Siniša, koji je rodom iz Bjelovara, vrlo inspirirano nam je govorio o tom svetom mjestu.
Obišli smo mjesto posljednjeg pomazanja, Golgotu te Kristov grob gdje smo u tihoj molitvi uputili nekoliko svojih osobnih poruka.

Posjetili smo i Zid plača u koji smo utaknuli papirić sa željom.

Vrlo snažno me se dojmio i posjet Memorijalnom centru Yad Vashem. Čuli smo potresne priče o patnji žrtava holokausta, ali smo i osvjedočili pobjedi i snazi svih preživjelih, a posebno onih pravednika među narodima koji su spasili brojne živote, među kojima je i 113 Hrvata.

Prepun dojmova i osjećaja nakon posjeta Svetoj Zemlji - ispunjen snagom i duhom, učvršćen u vjeri, otišao sam iz Izraela ispunjen posebnom energijom i mirom u srcu. Ipak je to Sveta Zemlja, ali i s pogledom u budućnost dobrih i još sadržajnijih prijateljskih odnosa naših dviju država.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a