News

Komentari 0

Brnjac: Hrvatska je trenutno na 92 posto noćenja u usporedbi s rekordnom 2019. godinom

Brnjac: Hrvatska je trenutno na 92 posto noćenja u usporedbi s rekordnom 2019. godinom

Ministrica turizma je ocijenila da je najveća strateška prednost Hrvatske blizina emitivnih tržišta, a istaknula je i prirodne ljepote te ekološku očuvanost

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavia je u petak da je Hrvatska u ovom trenutku na 92 posto turističkih noćenja u usporedbi s rekordnom pretpandemijskom 2019., a velik je interes s tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Slovačke.

- Mi smo četvrta top destinacija za njemačke građane, u Austriji smo broj jedan, a to sad potvrđuju i brojke s eVisitora- rekla je Brnjac večeras u središnjem Dnevniku HTV-a.

Kada pogledamo austrijske turiste, dodala je, imamo 20 posto više u odnosu čak na 2019. godinu, a također je veći broj turista iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministrica turizma je ocijenila da je najveća strateška prednost Hrvatske blizina emitivnih tržišta, a istaknula je i prirodne ljepote te ekološku očuvanost.

- Tijekom ove pandemije vidjeli smo da turisti mijenjaju navike. Oni traže održive i odgovorne destinacije- rekla je.

Brnjac je također istaknula da su s Europskom komisijom ispregovarali 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava za javnu i privatnu turističku infrastrukturu.

 

 

Najčitaniji članci