Obavijesti

News

Komentari 4

Brže od Bjelovara do Zagreba: Novu prugu stavit će u funkciju

Brže od Bjelovara do Zagreba: Novu prugu stavit će u funkciju
1

Na sastanku je usvojen zaključak da se prvo otvori dionica od Farkaševca prema Vrbovu koji je dio pri završetku, te će se po dobivanju potrebne dokumentacije taj dio pustiti u promet...

VIDEO

Unatoč pesimističnim najavama kako novoizgrađena pruga Sv. Ivan Žabno – Gradec, koja će biti spremna za prometovanje u proljeće iduće godine, ali zbog kašnjenja radova na drugom kolosijeku Dugo Selo – Križevci, neće biti u funkciji dok se novi kolosijek ne izgradi, posjet župana, Damira Bajsa izgleda da je urodio plodom. Naime Bjelovarsko – bilogorski župan se u utorak u Zagrebu, sastao s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te je uspio dogovoriti da se izvede privremeni priključak na postojeći kolosijek. 

- Ministar je uvažio naš cilj da se što brže Bjelovar poveže sa Zagrebom na 50-tak minuta vožnje. Naložio je HŽ Infrastrukturi da po ubrzanom postupku riješe potrebnu dokumentaciju kako bi se novoizgrađena pruga priključila na postojeći kolosijek. Što ujedno podrazumijevaju fizičko spajanje pruge i dogovor oko same regulacije prometa s Agencijom za sigurnost željezničkog prometa – pojasnio je Bajs, zaključke s Butkovićem i suradnicima. 

No, kako to nije bila jedina tema sastanka Bajsa i suradnika s Butkovićem i njegovim suradnicima. Bajs je ministra Butkovića izvijestio je i o situaciji vezanoj za željeznički promet na daruvarskom području. Naime, nakon što su Hrvatske željeznice obnovile prugu u Daruvaru 2012. godine i u istu uložile 70 milijuna kuna, umjesto da po njoj voze vlakovi, istu su zatvorili za promet. 

No, Bjelovarsko – bilogorska je županija u više navrata tražila da se ponovo uvede promet željeznicom na dionici Daruvar – Banova Jaruga, a što je i ministar prihvatio. Stoga se očekuje da bi putnički željeznički promet na daruvarskom području ponovno zaživjeti s novim voznim redom u prosincu ove godine. Na sastanku na kojemu su bili i čelnici HŽ i Hrvatskih cesta poveo se razgovor o budućnosti brze ceste Zagreb – Bjelovar – Virovitica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sastanku je usvojen zaključak da se prvo otvori dionica od Farkaševca prema Vrbovu koji je dio pri završetku, te će se po dobivanju potrebne dokumentacije taj dio pustiti u promet u prvo vrijeme samo za osobna, a potom i za teretna vozila. Paralelno s tim Županijske uprave za ceste Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije dobit će financijska sredstva od Hrvatskih cesta za rekonstrukciju županijske prometnice kako bi se u najskorije vrijeme ista dionica mogla otvoriti za promet i teretnim vozilima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a