Obavijesti

News

Komentari 43

Bulj po starom: Najviše pričao u Saboru, dobio je i najviše kazni

Bulj po starom: Najviše pričao u Saboru, dobio je i najviše kazni

Miro Bulj je samo nastavio tradiciju iz prošlog saziva kada je, također, prednjačio po broju javljanja. Bulj prednjači i po broju stegovnih mjera, od ukupno 250 izrečenih, njegovih je 58

Zastupnik Miro Bulj (Most) apsolutni je rekorder aktualnog saborskog saziva po broju javljanja, od srpnja, kada je novi saziv konstituiran za riječ se javio čak 445 puta.

Uzme li se u obzir da je Hrvatski sabor plenarno zasjedao 55 dana, proizlazi da je Bulj svakog dana govorio osam puta.

Bulj je, zapravo, samo nastavio tradiciju iz prošlog saziva kada je, također, prednjačio po broju javljanja, u nepune četiri godine učinio je to 3. 252 puta.

Svi zastupnici aktualnog saziva, njih 151, za riječ su se ukupno javili više od pet tisuća puta, najviše kako bi replicirali jedni drugima ili kako bi govorili u ime svojih klubova. Potvrđuje to i Buljeva statistika, replicirao je 98 puta, 82 puta govorio u ime kluba.

Mostovci na online izborima: Petrova čeka treći mandat?
Mostovci na online izborima: Petrova čeka treći mandat?

Druga po broju javljanja, prva među zastupnicama, je Anka Mrak Taritaš (Glas) - 161 put.

Ukupno 13 zastupnika 'upisalo' je više od stotinu javljanja.

To su zastupnice RF i Možemo Katarina Peović (158) i Sandra Benčić (156), zastupnica Centra Dalija Orešković (137), SDP-ov Domagoj Hajduković (135), HDZ-ovi Branko Bačić (123) i Josip Borić (122), Mostov Nikola Grmoja (115), Tomislav Tomašević (107) iz stranke Možemo, Suverenist Hrvoje Zekanović (106), HDZ-ov Marko Pavić (102) te nezavisna Marijana Petir (101).

Bulj prednjači i po broju stegovnih mjera, od ukupno 250 izrečenih, njegovih je 58, četiri je puta udaljavan sa sjednice, sedam puta je ostao bez glavnog zastupničkog alata – prava da govori.

Na drugom je mjestu njegov stranački kolega Nikola Grmoja kojemu su izrečene 23 kazne, jednom je udaljen iz sabornice, tri puta mu je oduzeto pravo govora.