Obavijesti

News

Komentari 0

Bura otežava promet na cesti

Bura otežava promet na cesti

Zbog olujne bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle

VIDEO

U većini krajeva unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice je moguće malo kiše, ponajprije na istoku, a u gorju i susnježice. Ujutro ponegdje magla, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

 Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima.

Najviša temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 15 stupnjeva Celzijevih.

HAK

Zbog olujne bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h od tunela Ledenik do tunela Sveti Rok.

Po izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) u 7 sati, kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i na cestama u gorju.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 326+500 km između čvorova Vrpolje i Šibenik u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Danas i sutra od 9 do 15 sati zatvara se državna cesta DC70 Omiš-Gata-Blato na Cetini od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac. Obilazak je državnom cestom DC8 Omiš-Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom ŽC6142 Podstrana (Strožanac)-Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Naklice i obratno.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

.Zbog vode na kolniku zatvorene su: ŽC6147 u mjestu Liska; ŽC6104 u mjestu Gornji Bitelić; ŽC6119 industrijska zona Dicmo; LC67034 Sičane-Sušci te lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207). 

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Za liniju 9404 Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj polazak u jutarnjem putovanju iz smjera otoka prema kopnu je iz Zverinca u 7.05, iz Sestrunja u 7.15 te iz Rivnja u 7.25 sati.

Ostale linije plove redovito.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela