Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Busevi s hrvatskim učenicima stigli su iz Mađarske u Zagreb

Na autocesti koja povezuje Budimpeštu s Bečom stotine su automobila zarobljene u snijegu, pa je mađarska vlada na autocestu poslala tenkove i druge gusjeničare

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
41 komentara

Sva četiri autobusa s učenicima drugih razreda Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, koji su zbog velike automobilske nesreće i snježne mećave zapeli na cesti na putu od Budimpešte prema Zagrebu, stigla su u ranim jutarnjim satima na zagrebački Autobusni kolodvor, javlja HRT

Na autocesti koja povezuje Budimpeštu s Bečom stotine su vozila zarobljene u snijegu, pa je mađarska vlada na autocestu poslala tenkove i druge gusjeničare da pomognu u raščišćavanju prometnice. 

Veliki snijeg je u četvrtak navečer prikovao na mjestu putnike u automobilima, autobusima i vlakovima, a zajedno s jakim vjetrom zaslužan je to što su stotine gradića i sela u Mađarskoj ostale odsječene od ostatka zemlje. Najkritičnije je bilo na autocesti M1, koja povezuje Budimpeštu s Bečom, na kojoj su stotine automobila ostale zarobljene u snijegu, većina više od 20 sati. Ta je autocesta i dalje blokirana, dok je  cesta od Gyera prema Budimpešti prohodna.

Mađarski mediji navode da je tijekom snježne blokade oko 13.000 ljudi evakuirano iz vozila koja su se našla na cesti gdje su se našla u snježnoj blokadi.

Nagađa se da radi obilnog snijega i snježnih smetova autocesta vjerojatno niti tijekom današnjeg dana neće biti otvorena, ali i da se evakuacija blokiranih putnika nastavlja. Radi obilnih snježnih padalina koje su krajem tjedna pogodile zemlju u Mađarskoj je na snazi izvanredno stanje, a o teškoćama s kojima se suočavaju naši sjeverni susjedi govori i to da je na raščišćavanju prometnica angažirana vojska s tenkovima. Na pojedinim mjestima auto ceste prema Austriji snježni nanosi visoki su i do tri metra. Nevrijeme je u Mađarskoj uzrokovalo blokiranje oko 170 prometnica dok je prilaz do 79 naselja za sada nemoguć. U isto vrijeme više tisuća kućanstava je ostalo bez električne struje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message