Obavijesti

News

Komentari 81

Butković: Vidjet ćemo još hoće li se dijeliti uskrsnice u HAC-u

Butković: Vidjet ćemo još hoće li se dijeliti uskrsnice u HAC-u
1

Zatražio sam pojašnjenje zašto mi danas donosimo odluku o kreditnom zaduženju, a oni isplaćuju uskrsnice, pa ću odgovor imati vrlo brzo, izjavio je Oleg Butković

VIDEO

Vlada je dala suglasnost HAC-u za novo kreditno zaduženju kod EBRD-a u visini od 250 milijuna eura kako bi se mogle refinancirati postojeće obveze i to u iznosu od 200 milijuna kuna, a preostali dio od 50 milijuna planiran je za restrukturiranje HAC-a.

Ministar prometa Oleg Butković izvijestio je da obveze HAC-a ove godine iznose 580 milijuna eura, a dio će se podmiriti od navedenog kredita koji je uzet na 15 godina s počekom od dvije godine te kamatom od jedan posto. Postavilo se pitanje kako to HAC, koji se ponovno zadužuje, planira isplatu uskrsnica zaposlenicima kao i zaposlenima u ARZ-a. Ministar je uzvratio da je tu odluku vidio danas te je kaže odmah zatražio pojašnjenje. 

- Zatražio sam pojašnjenje zašto mi danas donosimo odluku o kreditnom zaduženju, a oni isplaćuju uskrsnice , pa ću odgovor imati vrlo brzo - izjavio je Butković.

Na pitanje hoće li dopustiti isplatu uskrsnica odgovorio je: 

- Vidjet ću po kojim pravima je to predloženo, je li po kolektivnom ugovoru, ne znam osnovu isplate toga tako da ne mogu reći hoću li ne dopustiti ili isplatu toga - poručio je. 

Ministar prometa osvrnuo se i na najavu ministra financija da je Vlada trenutno bliže IPO nego monetizaciji autocesta, novinare je zanimalo što o tome misli ministar Butković. 

- HDZ se protivio monetizaciji apsolutno, privatizaciji se nismo protivili u toj mjeri jer nismo imali dovoljno podataka na koji način je prošla Vlada u to krenula. Ono što sada mogu reći je da smo mi ovim zajmom osigurali snažno restrukturiranje HAC i ARZ-a jer je to u ovom trenutku jedino moguće. Naravno da ćemo razgovarati i tražiti modele kako riješiti probleme tih silnih dugova, a jedan od načina je i taj potencijal koji imaju mirovinski fondovi - rekao je ministar prometa. 

Napomenuo je da za sada o tome ne može detaljnije govorit, jer na razini Vlade nisu išli toliko daleko. 

- Kad ćemo imati konkretne stavove bit ćete upoznati - zaključio je Butković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk