Otkriven je vodeći uzrok sljepoće u svijetu – glaukom | 24sata
Obavijesti

News

Otkriven je vodeći uzrok sljepoće u svijetu – glaukom

Otkriven je vodeći uzrok sljepoće u svijetu – glaukom
4

Glaukom ili zelena mrena je bolest povišenog očnog tlaka te ukoliko se ne kontrolira redovito može dovesti do gubitka vida. Također, glaukom ne poznaje dobne granice i svi ga mogu imati

Čak 50% ljudi ne zna da imaju glaukom, jer nikada nisu napravili oftalmološki pregled i mjerenje očnog tlaka. Glaukom nema nikakvih simptoma te se zato naziva tihi ubojica vida. Stoga se preporuča svima, a osobito onima iznad 40-e godine života jednom godišnje preventivni odlazak na oftalmološki pregled, kao i mjerenje očnog tlaka.

Dijagnostika glaukomske bolesti je jednostavna i sigurna. Nije bolna jer se mjerenje očnog tlaka izvodi pod kapljicama anestetika. Preporučenu terapiju za liječenje glaukoma treba redovito uzimati do kraja života. Nedosljednost u provođenju terapije ili zakazanim kontrolama, vodi do daljnjeg pogoršanja vida kako bolest napreduje. Glaukomski bolesnik treba svaka 2-3 mjeseca provjeriti očni tlak, a barem dva puta godišnje snimiti vidno polje i OCT (lasersko slojevno snimanje mrežnice).

Od 2. do 6. ožujka 2016. godine obilježava se Svjetski tjedan glaukoma kako bi se povećala svijest o ozbiljnosti ove očne bolesti. U svrhu toga u Poliklinici Bilić Vision cijeli ožujak obilježavamo kao mjesec glaukoma te smo smanjili cijenu mjerenja očnog tlaka, kao glavne pretrage koja ukazuje na glaukom, sa 120 kn na 60 kn. Mjerenje očnog tlaka po sniženoj cijeni možete u Bilic visionu obaviti tijekom cijelog ožujka.

Naručite se još danas pozivom na broj Poliklinike Bilić Vision 01 4678 444 ili putem online forme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre