Obavijesti

News

Komentari 200

U Kijevu pripremaju skloništa u slučaju nuklearnog napada; Ukrajina u strahu zbog Irana...

U Kijevu pripremaju skloništa u slučaju nuklearnog napada;  Ukrajina u strahu zbog Irana...

Rusija je u ponedjeljak povela sveobuhvatan napad na infrastrukturu u različitim dijelovima Ukrajine, zbog čega je 80 posto stanovnika glavnoga grada Kijeva ostalo bez vode, a "stotine mjesta" bez struje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:00

Johnson usporedio Putina s Miloševićem: 'Isto razmišljaju'

Svi mi u britanskoj vladi pročitali smo Putinov suludi esej o Ukrajini kojeg je objavio na ljeto prošle godine. On je fundamentalno pogrešno procijenio Ukrajinu. Bilo je to kao da čitate Slobodana Miloševića na temu Kosova, rekao je u velikom intervju za Sky bivši britanski premijer Boris Johnson.

OVDJE VIŠE O TEMI

22:16

Priprema skloništa

Vojna administracija Kijeva nada se kako će uspjeti pripremiti 425 posebnih skloništa u slučaju nuklearnog napada Rusije tijekom iduća dva tjedna, rekao je Oleksej Kuleba.

- Zadnjih osam mjeseci naučilo nas je da je sve moguće i naša je dužnost pripremiti se za najgori scenarij. Međutim, nadamo se kako se tako nešto neće dogoditi. 

Tih 425 skloništa planiraju opremiti radio vezom, javlja ukrajinska Pravda.

22:10

Strah od iranskih raketa

Ukrajinske zračne snage rekle su kako nemaju 'efektivnu obranu' protiv tipova balističkih raketa koje se Iran sprema isporučiti Rusiji.

Jurij Ignjat, glasnogovornik zračnih snaga, kaže da je domet iranskih raketa od 300 i 700 km, što će Rusima dopustiti udar na unutrašnjost Ukrajine.

22:06

Nuklearka u fokusu

Ukrajinske obavještajne službe tvrde kako su Rusi postavili vojnu opremu na krov okupirane nuklearne elektrane Zaporižje. Smatraju da je ona tu zbog suprotstavljanja zračnom izviđanju.

21:18

Erdogan i posredovanje

Turska je Ukrajini prenijela informaciju o zabrinutosti Rusije zbog napada u Sevastopolju, izjavio je šef Ministarstva obrane Turske Hulusi Akar , javlja TASS .

Erdogan i Putin ranije su odradili telefonski razgovor. Više detalja iz njega možete pročitati ovdje.

Komentari 200