News

Komentari 79

Capak: Podaci kažu da 25 posto Hrvata ima antitijela na covid

Capak: Podaci kažu da 25 posto Hrvata ima antitijela na covid

Rezultate serološke studije Stožer će predstaviti na konferenciji u petak, a preliminarni podaci kažu da je od 1500 ljudi oko četrtina njih imala antitijela na korona virus

HZJZ provodi serološku studiju kako bi se pokušalo procijeniti koliko je Hrvata dosad steklo antitijela na korona virus.

Kako je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio za N1, preliminarni podaci studije koja je provedena na 1500 ispitanika govore da je oko četvrtina Hrvata stekla antitijela.

Capak je rekao kako će studija detaljnije biti predstavljena javnosti na konferenciji Stožera civilne zaštite u petak, javlja N1.

Ravnatelj HZJZ se ranije dotakao i potvrda o cijepljenju kao načinu prelaska granica:

- Postoji potvrda o cijepljenju, ona se koristi u medicinske svrhe. To je dogovor na razini EU - objasnio je na početku. Što se tiče prelaska granice s time, ponovio je kako se o tome tek razgovara. 

Poručio je kako se ne može govoriti o Covid putovnici, ali da je izvjesno da će postojati potvrda o cijepljenju radi prelaska granice. Hrvatskoj je, poručio je Capak, u interesu da se podrži taj prijedlog. 

- Grčka je već s Izraelom sklopila ugovor o međusobnom priznavanju. Mi imamo već neke ponude da priznajemo, ali to je rano govoriti - rekao je Capak.